• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Srebrenitsa`da 8 Bin 372 Müslüman Katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ - Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde Sırplar tarafından 19 yıl önce gerçekleştirilen katliamla ilgili İLKHA’ya konuşan Katliamla ilgili Kayseri Bosna ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naşit Eslik, Srebrenista’daki katliamın sorumluları hala bulunamadı, bu katliam dünyanın gözleri önünde işlenmiş olan bir katliamdır.”dedi.

Katliamla ilgili Kayseri Bosna ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naşit Eslik, “Srebrenista’daki katliamın sorumluları hala bulunamadı, bu katliam dünyanın gözleri önünde işlenmiş olan bir katliamdır, Srebrenitsa 8 bin 372 şehid vermiştir. Bizzat gidip kendim katliamın yapıldığı yeri ve şehitliği gezdim, gördüm. Oradaki kadınların söylediği tek kelime ‘bizim artık neslimizin devamı gelmeyecektir çünkü yaptıkları katliamlarla erkeklerimizin hepsini şehit ettiler’ Bütün erkekleri bir akü fabrikasının içine toplayıp Hollanda askerleri güvencesi altında oldukları halde Sırplar onları içki alemine davet ettiği sırada ve 8 bin 372 kişiyi orada katletmişler, iş makineleri ile cesetleri toplayıp dışarı atmışlar, kanlar hala duvarlarda duruyordu” ifadelerini kullandı.

Eslik, “Dünyanın gözü önünde işlenen bu katliama insan hakları dernekleri hala seyirci kalmakta, dünya hala sesiz kalmaktadır. Şuanda dünyada bir İslam kıyımı yapılmaktadır. Bosna’da sel olduğu zaman hala Srebrenista katliamına ait cesetler çıkmaktadır, bu katliamı nefretle kınıyoruz biz Müslümanlar olarak bir araya gelmemiz lazım, böyle katliamları değerlendirmemiz lazım, güçlü olmamız lazım” diye sözlerine son verdi.

Katliam nasıl gerçekleşti:
Katliam Bosna – Hersek’in Srebrenitsa kentinde General Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Bosna Sırp ordusu tarafından gerçekleşti.

1995’in Temmuz ayında Sırp güçleri yaptıkları katliamlarda sadece Srebrenitsa’da bir hafta içinde 8 bin 372 Boşnak öldürdü, yüzlerce kadın ve küçük yaştaki kız çocuğuna tecavüz edildi. Bir gün içerisinde 20 binin mülteci Srebrenitsa’dan zorla çıkarıldı.

Srebrenitsa katliamı Sırplar tarafından 2.Dünya savaşından sonra Avrupa’da gerçekleşen en büyük katliam kabul edildi, tüm dünyanın gözleri önünde, Sırp kuvvetleri Boşnaklara karşı her türlü savaş suçunu işledi. (Fatih Gültekin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir