• DOLAR 32.496
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2480.61
  • ...
Rıfat-Sabiha Kaleoğlu Camii ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP -  Karataş Mahallesi'nde yapımı tamamlanan camii, Teravih namazı ve diğer ibadetlere hazır hale getirilerek yapılan törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Kaleoğlu ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Camilerimiz, memleketimizin birer tapularıdır. Her mahallemizde birer tane cami olması, vatandaşlarımızın özellikle yürüme mesafesinde olması ve ibadetlerini çok rahat bir şekilde yapabilmesi çok büyük bir önem arz ediyor. Karataş'ımız şu anda nüfus itibariyle baktığımız zaman 100 bine yaklaşan bir nüfusu var. Değerli Diyanet İşleri Başkanımızın bir sözü var; 'Her 3 bin kişiye 1 cami olması lazım' diyor." dedi.

   

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, "Camimiz hayırlı olsun. Bu mahallemizin maddi-manevi gelişmesine, birliğine, dirliğine, sevgimize, kardeşliğimize, muhabbetimize vesile olsun" dedi.

Camiyi yaptıran Kaleoğlu ailesi adına konuşan Sami Kaleoğlu ise caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından kılınan cuma namazı ile cami ibadete açıldı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir