• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Veren El Alan Elden Üstündür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Şu bir gerçek: sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, bir de Allah’a güzelce borç verenler için karşılıklar kat kat yapılır Onlar için, onur verici bir ödül de vardır”
-Hadid Suresi Ayet:18-

Sayın doğru haber okuyucuları sizinle bir arkadaşımın rüyasını paylaşmak istiyorum. İçinde bulunduğumuz ay münasebetiyle inşallah hayırlara vesile olur.
Bir iki gün önce arkadaşım beni telefonla aradı. Hal hatır sorduktan sonra bir yere oturmamı istedi. “Dün gece bir rüya gördüm rüyamı seninle paylaşmak istiyorum. Rüyam çok güzel onun için bir yere otur beni dinle” dedi.
Rüyasında Batman’da bir iş merkezi bir yardım kermesi düzenlemiş. Kermese arkadaşım ben ve bir grup bayan arkadaşımızla bizde alışverişe gitmişiz. Arkadaşımın cebinde 20 TL’si varmış. Hesabı ben ödemek istemişim fakat arkadaşım izin vermemiş. Aldıklarımızın parasını kendisi ödemiş. Tam çıkarken bir grup arkadaş daha gelmiş. Arkadaşımız onlarında hesabını ödemek istemiş biz ise onu dışarıda bekliyormuşuz. Fakat birden üzerinde para kalmadığını hatırlamış. Belki diğer cüzdanımda var diye çantasını karıştırmış ama para yokmuş. Son kez çarşafımın cebine bakayım demiş elini cebine koyduğunda bir deste yüzlük para görmüş şaşırmış. Elini tam çıkaracakken birde bakmış sağ elinin üstünde Arabça Allah lafzı yazıyormuş o kadar heyecanlanmış ki hemen kasiyere yüz kâğıt verip üstünü de diğer bacıların hesabından düş demiş elini muhafaza etmek için tekrar cebine koymuş. Amacı hem bacılara katkı hem de kermese katkıymış. Dışarı çıkıp hemen benim yanıma gelip elini bana gösterdiği sırada uyanmış uyanmasıyla eline bakmış. Gerçektende elinin üstünde hala Allah lafzı duruyormuş. O anda diyor ki, sanki kalbim duracaktı. Rüyayı bana anlattıktan 3-4 saat sonra onun yanına gidip sevincini paylaşmak istediğimde sağ elinin üzerinde hala belirgin bir şekilde Allah lafzı okunuyordu. O an sadaka veren elin ne kadar üstün ve değerli olduğunu bir kez daha anladım. İnşaallah bu rüya bütün Müslümanların daha çok sadaka vermelerine vesile olur. Arkadaşımdan izinsiz bu rüyayı sizinle paylaştım. Hakkını helal etsin. Hayırlara vesile olur İnşallah. Allah’a emanet olun. Arkadaşım sürekli iyilik yapan ve bol sadaka ve infakta bulunan biridir.
 

Batman’dan bir bacınız - Yaş: 44
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir