• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
Başörtüsüne Engel çıkaranlar PROVOKATÖRDÜR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

SİSTEM, MAĞDUR ÜRETİYOR

Yeni Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla çocuklarını inandıkları gibi okula göndermek isteyenler yine engellerle karşılaştı. Aileler, sistemin mağdur etmekten başka bir işe yaramadığını söylediler.

ALLAH`IN EMRİYLE `OKU`MAK İSTİYORUZ

"Başörtüsü Allah`ın emridir. Biz kimseye haksızlık yapmıyoruz, zulmetmiyoruz, kin gütmüyoruz; sadece başörtümüzle okumak ve okutmak istiyoruz" diyen öğrenci ve veliler "provokatörlük yapıyorsunuz" diyenlere de "asıl provokatörler bu engelleri koyanlardır" karşılığında bulundular.

Okulların açılmasıyla birlikte başörtüsü zulmü de başladı. Okula başörtüsüyle gitmek isteyen kız öğrenciler, okul yönetimleri tarafından engellerle karşılaşıyor. Öğrenci ve öğrenci ailelerine karşı zorba tavırlar sergileyen okul yönetimleri, eğitimciye yakışmayan bir üslupla hem öğrencilere hakaret ediyor hem de öğrenci ailelerini provokatörlükle suçluyorlar. Öğrenci aileleri ise ergenlik çağına girmiş çocukların Allah’ın bir emri ve inançlarının bir gereği olarak örtündüğünü söylüyor. Herkesin çocuklarını kendi inançlarına göre yetiştirdiğini ifade eden aileler, Türkiye’de insanların yüzde 99’unun Müslüman olduğunu buna rağmen Müslüman olmayanlara gösterilen hoşgörünün dindar insanlara gösterilmediğini vurguladı. İşte Müslüman olmayan insanların inançlarına göre özel okulların açıldığı ve hoşgörüyle karşılandığı bir zamanda muhafazakar ve dindar aile ve onların başörtüsüyle okumak isteyen çocuklarının gördüğü muamele.

OKUL KARANTİNAYA ALINDI

Hatay: Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okula giden 7. Sınıf öğrencisi Sümeyye Ocakoğlu ile 3. Sınıf öğrencisi Kuddüs Kesik başörtüsü engeliyle karşılaştılar. Olayı duyduktan sonra okula giden öğrenci velileri, okul idarecileri ve öğretmenleri ile tartıştı. Ayrıca sivil polislerin okulu adeta karantina altına almaları dikkat çekti. Okulda yaşadıklarını anlatan Sümeyye Ocakoğlu, “Öğretmenim bağırıp çağırarak beni bu halde içeriye alamayacağını gidip okul idaresinden izin almamı istedi. Okul idarecileri de bu şekilde okula alınamayacağımı belirterek velimi çağırmam için beni eve gönderdiler. Ben de ağlayarak eve gittim” şeklinde konuştu.

PROVAKATÖRLÜK İLE SUÇLADILAR

Başörtü engeline takılan bir diğer öğrenci Kuddüs Kesik ise öğretmenleriyle hiçbir sorun yaşamadığını söyledi. Ancak okul yönetiminin engel çıkartması üzerine Okula öğrencinin velisi Selahattin Kesik çağrıldı. Kızına inancından dolayı saygı gösterilmesini isteyen Selahattin Kesik’le okul idaresi arasında tartışma yaşandı. Olaya tepki gösteren Selahattin Kesik, “Kızımı okutmak için milli eğitimden izin mi almam gerekiyor. Kızımın okuma hakkını kimse engelleyemez” şeklinde konuştu. Okul idaresiyle konuştuğu sırada içeri polislerin girdiğini belirten Kesik, “Ben idarecilerle konuştuğum sırada polisler içeri girdi. Onlar da konuşmaya başladı. Kendilerinin de Müslüman olduğunu belirterek beni ikna etmeye çalıştılar. Bu olmayınca bizi yönlendiren bir grubun olduğunu benim bir provakatör olduğumu söylediler.

ÖĞRETMEN SAYGISIZCA BAĞIRARAK KONUŞTU

İstanbul: İstanbul Sultangazi’de bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu sekizinci sınıf öğrencisi üç kız kardeş, başörtüsü taktığı gerekçesi ile okula alınmıyor. "Allah’ın bir emri ve inancımızın bir gereği olarak normal hayatta da taktığımız başörtümüzle okulumuza devam etmek istiyoruz" diyen 8. Sınıf öğrencisi Gülsüm, Tuba ve Sena Seçen kardeşlere de okul yönetimi tarafından engel çıkartıldı. Çocuklarının okula alınmadığını öğrenmesi üzerine okula giden baba Osman Seçen, okuldaki bir öğretmenin kendisine karşı saygısız bir şekilde, “Sen nasıl bunları okula bu şekilde gönderirsin” diye bağırdığını söyledi. Bunun üzerine kendisinin de okula kavga ve gürültü çıkarmak için değil, çocuklarının hangi hakla okula alınmadığını öğrenmek için geldiğini” söylediğini belirtti. Daha sonra sorunu konuşmak üzere okul müdürüyle görüştürüldüğünü söyledi.

OKUL MÜDÜRÜ: BAŞÖRTÜSÜYLE OKULA ALAMAYIZ

İsmetpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Murat Özdemir’in de öğrencileri başörtüsüyle okula alamayacağını söylediğini belirten Osman Seçen, “Çocuklarımın hakkını sonuna kadar savunacağım. Bunlar çocuk değil. Artık birer genç kız. Ben bunların hesabını Allah’a nasıl vereceğim. Madem okula almıyorsunuz o zaman bana bir yazı ve ya bir tutanak verin dedim” diye konuştu. Bunun üzerine kendisine verilmek üzere okul müdürünün bir yazı yazdığını, ancak suçlu durumuna düşmemek için yazıyı defalarca gözden geçirip değiştirdiğini ifade eden Seçen, “Halbuki böyle bir yasa yok. Bana verdiği yazıda da Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliği yazıyor. Devlet çocuklarımın okuma hakkını elinden alamaz. Şu anda okul yönetimi suç işliyor. Eğitim herkesin hakkı. Yasa bunu diyor. Ancak okul başka bir şey diyor” diye konuştu.

KÜTÜPHANEYE KAPATIP SAATLERCE BEKLETTİLER

Gaziantep: Pakize Kemal Öğücü ilköğretim okulunda da başörtülü kızlar, okul yönetimi tarafından derslere alınmıyor. Öğrenci velilerinin okula gelmesi üzerine, müdür yardımcısı, ‘siz gidin biz de çocuklarınızı derse alacağız’ deyip velileri gönderdi. Ancak okul yönetimi çocukları derse almak yerine okulun kütüphanesine kapatıp bir skandala imza attı. Okul müdürü tarafından sınıflarına alınmayan çocukları için okul önüne gelen velilere, önce okul güvenliği tarafından “Müdürün kesin emri var çocuklarınızı ve sizi içeriye alamam” denildi. Velilerin ısrarı üzerine okulun dış kapısına gelen müdür yardımcısı Mahmut Yılmaz, öğrenci ve velileriyle konuşmak üzere içeri aldı. Daha sonra müdür yardımcısı Yılmaz, ‘tamam haydi şeker çocuklar sınıfınıza gidin’ velilere de, ‘siz de gidin çocuklarınız sınıflarına gitti’ dedi.

AÇIKLAMA YAPMAK YERİNE POLİS ÇAĞIRIYORLAR

Veliler okuldan ayrıldıktan sonra ise; Zeynep ve Zehra Kütükçü, Sümeyra Annaç, Şuheda ve Selva Arslan isimli 5 kız öğrenci okul Müdürü Metin Parlak tarafından diğer çocukların gözleri önünde sınıflarından alınarak kütüphaneye kapatılıp burada saatlerce bekletildi. Olayı duyan veliler ise bu skandala tepki göstererek okul yönetiminden açıklama istedi. Ancak okul yönetimi açıklama yapmak yerine polis çağırdı. Yapılanların tam bir işgüzarlık olduğunu ifade eden öğrenci velileri, bu işgüzarlığın bir an önce bitmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

POLİSTEN ANNEYE: CAHİL, TERÖRİST, PROVOKATOR

Okul önünde bekletilen başörtüsü mağduru Kütükçü ve Annaç aileleri okulun önüne çağırılan polis tarafından hakarete ve tehdide maruz kaldıklarını da dile getirerek, “Biz kapıda müdürün bize çocuklarımızı okula alınmadığına dair bir belge vermesini beklerken polisler gelip burayı terk etmemizi aksi takdirde karakola götürmekle tehdit etti. Biz ise, çocuklarımızın okuma talebini dile getirdik ve ‘çocuklarımızın okula alınmasını istiyoruz’ dedik. Polis bizi provokasyon yapmakla suçlayarak bize ‘cahiller, teröristler dağdan mı geldiniz?’ diyerek hakaretler etti” dedi.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERE MÜDÜR ZORBALIĞI

İzmir: İzmir’in Menemen İlçesine bağlı Asarlık 100. Yıl İlköğretim Okulu’nda okuyan Melek ve Mümine Kalkan kardeşler başörtülü oldukları gerekçesiyle okul müdürü tarafından dışarı atıldı. Olaya tepki gösteren Öğrencilerin babası Mehmet Şah Kalkan, bunun hukuksuz bir uygulama olduğunu belirterek, ‘’Çocuklarım bu yıl Allah’ın farzı gereği örtündü ve örtülü bir şekilde okumak istediklerini söylediler. Ben de bir baba olarak çocuklarıma saygı duyup destek veriyorum. Ancak okul idaresi bize çeşitli zorluklar yaşatıyor, çocukları sınıfa götürmeme rağmen bizzat okul müdürü Ali Beyazbal, zor kullanarak onları sınıftan çıkarıyor. Hatta emniyet müdürünü çağırttığını söyleyerek beni tehdit etti. Çocukların başörtüsünü çıkartmadıkları sürece onları kesinlikle okula almayacağını söylüyor. Okul idaresinin suç işlediğini ifade eden Mehmet Şah Kalkan, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

KANUNLARA UYUN DEYİNCE ÇILDIRIYORLAR

Osmaniye: Osmaniye’de okula başörtüsüyle gitmek isteyen kız öğrenciler de okul müdürlerinin 28 Şubatı aratmayan uygulamalarıyla karşılaştı. Öğrencilerin başörtülerini zorla çıkaran okul yöneticileri, öğrenci velilerine de hakaret etti. Olay Yavuz Selim İlköğretim Okulunda meydana geldi. Sabah okuluna giden Sedanur Uçar, başörtüsüyle girdiği dersten sonra öğretmenler odasına çağrılıp başörtüsü alınarak başı açık bir şekilde tekrar derse gönderildi. Olayı duyması üzerine okula gelen Sedanur’un velisi Sedat Uçar, okul müdürüyle görüştü. Sedat Uçar, kızının başörtüsüyle okumak istediğini ve kızının vermiş olduğu karara saygı duyulması gerektiğini dile getirdi. Okul müdürü Adil Çimen ise öğrenciyi başörtüsüyle derse alamayacağını belirtti. Uçar, tutanak tutulmasını ve tutanağın imzalanmasını isteyince

Bana, “Sen art niyetlisin, memlekette sizden başka Müslüman yok mu? Ben tutanak falan imzalamıyorum. Öğrenciyi de bu şekilde derse almam’ diyerek bana hakaret etti. Sonrasında ise polis çağırarak benden şikayetçi olacağını söyledi. Kızımı derse almayarak hem suç işledi, hem bana hakaret etti, bir de şikayetçi olacakmış. Bu nasıl bir zihniyet.”

YASA OKUSUN DİYOR YÖNETMELİK HAYIR DİYOR

Aynı okulda okuyan ve başörtüsüyle okullarına devam etmek isteyen Hümeyra Katar ve İrem Katar ise, derse girmek isteyince, müdür yardımcısı Hasan Erdem, kız çocuklarına engel olarak, kızları başörtüsüyle okula alamayacağını yönetmeliğin bu şekilde olduğunu söyledi. Erdem, öğrenci velilerinin Milli Eğitim Müdürlüğüne gitmelerini istedi. Öğrenci velileri Sedat Uçar ve Nusret Katar, olay hakkında ilgili makamlara suç duyurunda bulunacaklarını ifade ettiler.

KIZLARIM ÖZGÜR İRADELERİ İLE ÖRTÜNMÜŞLERDİR

İstanbul: İstanbul Zeytinburnu Sümer İlköğretim Okulu’nda okuyan başörtülü kız öğrenciler başlarını açmadıkları gerekçesi ile okul yönetimi tarafından okula alınmıyor. Fatımatüz Zehra ve Rukiye İslam isimli öğrencilerin babası Servet İslam; “Dört gündür okul kapısına kadar geliyoruz ama okul yönetimi kızları başörtüsüyle okula almayacaklarını söylüyor. Bize de başlarını açın öyle gönderin diyor. Ancak bizler başörtüsü takmaları konusunda kesinlikle kızlarımızı zorlamadık. Kendi özgür iradeleri ile buna karar vermişler. Biz de okul yönetimine 8 yıllık kesintisiz ve zorunlu eğitim olduğunu, kızların bu şekilde okumak istemelerine kimsenin karışamayacağını söyledik. Madem öğrencileri derse almıyorsunuz o zaman tutanak tutun dedik ama tutanak tutmaya da yanaşmadılar ve hukuki olmayan gerekçelerle kızlarımın eğitim hakkını engelliyorlar” diye konuştu.

KIZIM BAŞI AÇIK OLARAK OKUYOR

4 çocuğunun okuduğunu söyleyen Öğrenci Velisi Servet İslam, “Benim 4 tane çocuğum okul okuyor ve bunlardan 3 tanesi kız. Üç kızımdan biri başı açık olarak okula gidiyor. Benim kızlarım okulda başarılı ve kimsenin onlardan rahatsız olmadığı öğrencilerdir. Kızlarımın öğretmeni ‘Bunun bizlerin bir dayatması!’ olduğunu söylüyor ben de ona dedim ki bu okulda okuyan bir kızımın başı açık ve ben eğer zorlamış olsam onu da zorlayıp başını örterdim” dedi.

ÖĞRETMEN BAĞIRARAK HAKARET ETTİ

Rümeysa isimli öğrencinin babası Hakim Kılıç ise; “Kızımın eğitim hakkı engelleniyor. Ben kızımın başörtülü olarak okuması konusunda kızımın destekçisiyim. Kesinlikle kızıma bu konuda bir dayatmam olmamıştır. Kızım tamamen kendi isteği ile başını örtmüş ve bu şekilde de okumak istiyor. Her sabah kızımı okula kadar getiriyorum ama kızımı sınıfa almıyorlar. Okul yönetimi bizi müdür odasına alarak kızımı ikna etmeye çalıştılar. Kızımın başını açmayacağını anlayan öğretmeni bize bağırarak hakaretler savurdu” dedi.

Doğruhaber

Sayı 4 Sayfa 1

Bu haberler de ilginizi çekebilir