• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Gazze'deki katliam lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, Cuma namazından sonra Hz. Ömer Camii avlusunda düzenledikleri basın açıklaması ile Gazze'ye saldıran Siyonist İsrail ve destekçilerini lanetledi.

Basın açıklamasından önce, Osman Nuri Gülaçar gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Cenaze namazından sonra kısa bir dua yapan Gülaçar, katliam yapan Siyonist İsrail’i de lanetledi.

Daha sonra Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi adına Yusuf Aydın basın açıklamasını okudu.

“Terörist İsrail, Filistin Topraklarında Müslümanlara yönelik katliamlarına devam ediyor”
Aydın, ırkçı ve terörist İsrail'in, işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanlara yönelik katliamlarına devam ettiğini belirterek, “Kaçırılan İsrailli 3 illegal yerleşimci gencin, faili meçhul bir cinayete kurban gitmesinin ardından İsrail işgal rejimi, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu alelacele Hamas'a atarak Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaya başladı. HAMAS yönetimi bu olayla hiçbir şekilde alakası olmadığını ifade ettiği ve hiçbir Filistinli grup bu saldırıyı üstlenmediği halde, İsrail işgal rejimi olayları saptırarak bildik katliam politikasına başladı. Oysa bu 3 gencin kaybolmasından da, öldürülmesinden de İsrail istihbaratı sorumludur. Çünkü İsrail daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabilecek bir karakterdedir.” ifadelerini kullandı.

“Muhammed Ebu Hudyar'ı diri diri yakmalarını unutturmaya çalışıyorlar”
Aydın, “Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar'ı kaçırıp, benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan Siyonistler; bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor. İşgal rejiminin en bildik taktiği ise, dikkatleri başka yöne çekip olayları "terör" meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları terörle mücadele adına yaptığı yalanını uydurmak. Siyonist İsrail'in 70 yıldır oynadığı bu oyunun, zaten doğal aktörleri olan Birleşmiş Milletler, ABD ve başta İngiltere olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri terörist İsrail'in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyorlar.” şeklinde konuştu.

“Irkçı emperyalizmin vicdanı da, adalet anlayışı da yoktur”
Gazze'nin, hali hazırda uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda olduğunu söyleyen Aydın, “Son zamanlarda ise Mısır'da meydana gelen askeri darbenin ardından Gazze'nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerinin büyük bir kısmı kapatıldı. Gazze iyice bir çıkmazın içerisine girdi. Bunun üstüne bir de İsrail işgal rejiminin Gazze'ye yönelik askeri operasyona başlaması zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze'yi Ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti. Irkçı emperyalizmin vicdanı da, adalet anlayışı da yoktur. Onlar, işgalci İsrail'e karşı, meşru müdafaa hakkını kullanan Müslüman Filistin halkını kınarlar. İsrail'in saldırılarında savunmasız çocuk ve kadın yüzlerce Müslüman'ın öldürülmesinden esef duyduklarını söyleyip geçerler. Bu tavırlarının Siyonist İsrail'e "sen bildiğini okumaya devam et" demek olduğunu tüm dünya bilmektedir.” ifadelerine yer verdi.


 

“İsrail düşük yoğunlukta bir soykırım yapıyor”
İsrail'in saldırılarda meskenlerin yanı sıra mabet ve sağlık merkezlerini de vurduğunu belirten Adyın, "Mabetlere yapılan saldırılar, Siyonist İsrail'in kendinden başka kutsalının olmadığının göstergesidir. Sağlık merkezlerine düzenlenen saldırılar, İsrail'in düşük yoğunlukta bir soykırım yaptığının göstergesidir. Filistinli Müslümanların acil gıda ve ilaç yardımına ihtiyaçları vardır. Ağır yaralılar için sağlık hizmetleri yetersizdir. Saldırılarında fosfor bombası kullanan Siyonist İsrail'in tüm yaptıkları insanlık suçudur.” şeklinde konuştu.


 

Tüm dünyanın başında bir musibet olan İsrail'in ancak güçten anladığını ve  işgal ettiği topraklardan sökülüp atılması gerektiğini belirten Aydın, "Bunun yolu da İslam ümmetinin birliğindedir. İsrail küstahlığının, şımarıklığının ve aşağılık davranışlarının karşılığını er geç bulacaktır. Tüm bu yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz.” diyerek açıklamasını tamamladı.  (Cihad Coşar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir