• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
İsrail saldırılarına Bursa'dan da lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’da Gönüllü Kuruluşlar Platformu adıyla bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri İsrail’in Gazze saldırılarını kınadı.

Cuma namazı çıkışı kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Orhangazi parkına geçen grup, basın açıklaması yaptı.

Ellerindeki Filistin bayrakları ve dövizlerle Orhangazi Parkı’nda İsrail’in yaptığı katliamı protesto etti. Tekbir getirilerek; ‘Zulme karşı omuz omuza!’, ‘Katil İsrail!’, ‘Kahrolsun Siyonizm!’ sloganları ile İsrail ve katliama sessiz kalan ülkeler protesto edildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur Sen Bursa İl Başkanı Numan Şeker, Ramazan ayında kan akıtmanın Siyonist düşüncenin karakteristiği olduğunu vurguladı.

Şeker, “Kaçırılan İsrailli üç illegal yerleşimci gencin faili meçhul bir cinayete kurban gitmesi ardından İsrail işgal rejimi, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu alelacele Filistinli Hamas’a atarak Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaya başladı” dedi.

Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar’ı kaçırıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan Siyonistlerin, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabaladıklarını kaydeden Şeker, “İşgal rejiminin en bildik taktiği ise, dikkatleri başka yöne çekip olayları ‘terör’ meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları terörle mücadele adına yaptığı yalanını uydurmak” diye konuştu.

“Filistin’de yaşananların bir futbol maçı kadar değeri yok”

“Gazzeliler yapılan saldırı sebebiyle sahurlarını İsrail bombalarıyla iftarlarını ise şehadetle yapıyor” diyen Şeker, Filistin’de yaşananların bir futbol maçı kadar bile değer görmediğini söyledi. Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlamda vicdanlarımızı uyandırıp, gündelik telaşların esaretinden kurtaralım. Kulaklarımıza Filistin’den yükselen sesin girmesine izin verelim. İsrail zulmü altında inleyen Filistinlilerin sesi, soluğu olalım. Onların uzattığı eli tutup, yaralarını saralım, gözlerindeki yaşı silelim. Tüm bu yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz.”

Yoğun katılımın sağlandığı protesto eylemine Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’na bağlı sivil toplumu kuruluşu üyeleri ve vatandaşların yanı sıra Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk’de katıldı.

İsrail’e karşı yapılan protesto eyleminde Platform üyeleri, halkın İsrail markalarını kullanmaması yönünde çağrı da yaptı. (Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir