• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Muş`ta TKDK destekli et fabrikası açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Organize Sanayiinde düzenlenen açılış törenine Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Aydın, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Muş Şube Başkanı Murat Meriç, sanayici ve yatırımcı kuruluşlar katıldı.

Fabrikanın açılışını yapan Vali Vedat Büyükersoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Avrupa Birliği fonuyla desteklediği yatırımların önemine değinerek yatırım yapmak isteyenlere çağrıda bulundu.

Açılışı yapılan işletmenin yaklaşık 3,5 milyona mal olduğunu, bu maliyetin yüzde 50’sinin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlandığını ifade eden Büyükersoy, “Bu rakamları ifade etmemin nedeni benzer yatırımlar yapmak isteyen yatırımcıların da bu şekilde istifade etme imkânı olduğunu paylaşmak istedim. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Avrupa Birliği fonlarından kullandırmaktadır. Ama biz şunu biliyoruz Avrupa Birliği bize karşılıksız vermiyor. Zaten Türkiye Avrupa Birliği’ne belli miktarda bir ödeme yapmaktadır. Yapmış olduğu ödemenin büyük bir kısmı bile geri dönüşü şuan için gerçekleşememektedir. Çünkü yatırımcılarımızın yeterli müracaatı olmadığı ve mevcut yatırım müracaatlarının da istenilen kriterlere uymamasından dolayı zaman zaman yetersiz geri dönüş olmaktadır” şeklinde konuştu.

Türkiyenin Avrupa Birliği fonlarına müracaatı nispetinde pay alacağını ifade eden Büyükersoy, “Ne kadar çok müracaat olursa o kadar çok Avrupa Birliği’ne ödemiş olduğumuz kaynakların geri dönüşü sağlanacaktır. İlimize iş ve aş getiren bizim için kıymetlidir. Çünkü ilimiz iş ve aş konusunda maalesef çok gerilerdedir. Bu konuda gayret sarf eden, sermayesini riske eden bütün yatırımcıları tebrik ediyoruz. Onlara başarılar diliyoruz” dedi.

Günde 5 ton et işletme kapasitesine sahip işletmenin çevre illerden et siparişi almaya başladığı kaydedildi.

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir