• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Üniversite mezunu işçiler için kanun teklifi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, üniversite mezunu kamu işçilerinin memur kadrosuna geçirilmesi için meclise kanun teklifi sundu.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, meclise sunduğu kanun teklifinde şu ifadelere yer verdi: “Üniversite mezunu işçilerin memur kadrosuna geçişlerinin yapılması hem çalışma barışına katkı sunacak, hem de “eşit işe eşit haklar” ilkesinin gerçekleşmesine hizmet edecektir. Ağırlıklı olarak belediyeler, il özel idareleri mahalli idare birliklerinde sayıları 23 bine ulaşan ve kadrolu daimi işçi statüsünde çalışan üniversiteli işçilerin taleplerinin biran önce dikkate alınması kamu kurumları içindeki istihdam eşitsizliklerini ortadan kaldırmak için önemli bir adım olacaktır.

Gereken düzenlemeler bir an önce yapılarak, aynı işi yapan kamu görevlileri arasındaki eşitsizliklerin ortadan kaldırılması, ön lisans ve lisans mezunu işçilerin mezun oldukları bölüme göre hak ettikleri memur kadrosuna geçirilmeleri ve bu yolla üniversite mezunu kamu işçilerinin maruz kaldığı adaletsizliğin giderilmesi amacıyla bu kanun teklifi hazırlanmıştır.”   (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir