• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
israil katliamı Ağrı`da lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - israil`in Gazze`ye başlattığı saldırılar, Ağrı`da İHH Ağrı Şubesi tarafından organize edilen ve bazı STK’ların da destek verdiği basın açıklamasıyla kınandı.

Cuma Namazı çıkışı Merkez Camii önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Ağrı Şubesi Başkanı Süleyman Gümüşer, israil’in bölgedeki gerilimi kendisi için avantaja dönüştürme çabasında olduğunu belirtti.

İsrail’in dikkatleri başka yönlere çekip olayları terör meselesi haline getirmeyi hedeflediğini ifade eden Gümüşer, “Gazze hali hazırda uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Son zamanlarda ise Mısır’da meydana gelen askeri darbenin ardından Gazze’nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerinin büyük bir kısmı kapatıldı. Gazze iyice bir çıkmazın içerisine girdi. Bunun üstüne bir de israil işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri operasyona başlaması zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi Ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti." dedi.

israil işgal güçlerinin son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri vurmaya başladığını ifade eden Gümüşer, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yapılan bombalamalarda şu ana kadar en az 98 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken yüzlerce yaralının olduğu aktarılıyor. Tüm bunlar yaşanırken ambargo altındaki Gazze’de, sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleri değil aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrardan baş gösterdi. İnsanlar açlık ile mücadeleye etmeye çalışıyor. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek yemek bulmanın derdine düşmüş durumda. Kendisine hiçbir yaptırım uygulanamayan, dünyanın şımarık çocuğu israil dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırıyor öbür yanda Kudüs’teki imha operasyonlarına devam ediyor. “

Yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağıran Gümüşer, saldırıların durdurulması konusunda uluslar arası baskı oluşturulmasını istedi.

Gümüşer, son olarak, "Bizler de Ağrılı Sivil Toplum Kuruluşları ve duyarlı Ağrı halkı olarak terör devleti Siyonist israil`in insanlığın ve Müslüman aleminin hiçbir kutsalını tanımadan yaptığı vahşeti kınıyor, vicdan sahibi ve inanç sahibi tüm insanları yeryüzünde olup biten her türlü zulme karşı duyarlı davranmaya davet ediyoruz." dedi.

Basın açıklaması İHH Ağrı Şubesi Başkanı Kerem Anığı’nın okuduğu dua ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir