• DOLAR 32.554
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2425.685
  • ...
Müslümanlar hiç bu kadar gayretsiz olmamıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Müslümanlar olarak Allah`ın mübarek kıldığı Ramazan ayını idrak etmenin sevinç verici bir durum olmasına rağmen her yıl Ramazan ayında İslam ve Müslümanların düşmanları tarafından bu sevincin adeta sabote edildiğinin altını çizen Turgut, " Siyonistler, bu mübarek Ramazan ayını bize adeta bir zulüm deryasına çevirdi." ifadelerini kullandı.

Turgut, "Hatırlanacağı üzere geçen yıl Allah`tan korkmazların zulümlerinden dolayı yüreğimiz Mısır ile yanmıştı, ve yüreğimiz Mursi ile beraberdi. Bu günde bu sıcak Ramazan günlerinde Filistinli Müslümanlar yine Siyonistlerin zulmü altında günlerini geçiriyor ve adeta kan ile iftar etmek durumunda bırakılıyorlar. Yahudilerin bombaları ve kurşunları ile iftar etmek zorunda bırakılıyorlar." diyerek Müslümanlara yapılan bu zulmün karşısında artık dur demenin vaktinin geldiğini söyledi.

"Biraz daha gayretli olmamız gerekir"

Dünya genelinde yaşayan  2 milyar Müslüman`ın  4 milyon Siyonist karşısında aciz kaldığını ve yapılan zulümler karşısında adeta sus pus olduğunu söyleyen Turgut, Müslümanların sergilediği bu korkakça tavrın bu ümmete yakışmadığını söyledi.

Turgut, "Bu da aslında şunu gösteriyor. Müslümanlar gerçekten çok korkak ve gayretsiz bir toplum olmaya doğru gidiyor. Üzülerek belirtmeliyim ki bu gün Müslümanlar kardeşleri için artık dua etmekten bile aciz bir durumdadırlar. Bu gün bu coğrafyaya uzak olan kardeşlerimizin elinde israil`i kınamak, yeri geldiğinde onları boykot etmek ve kardeşlerine dua etmek geliyor. Ancak, bu coğrafyaya yakın olan bilhassa Arap Müslümanlar var. İnanıyorum ki bu kardeşlerimizin elinden çok daha fazla işler gelebilir. Bu konuda biraz daha gayretli olmamız gerekir. Eğer elimizden geleni yaparsak, inanıyorum ki ne israil, ne Amerika ve ne de İngiltere Müslümanların karşısında duramayacaktır." dedi.

Eğer savaşacaksanız, düşmanlık yapacaksanız bu İslam düşmanlarıyla savaşın

Müslümanların kendilerine karşı saldırıya geçmiş tüm İslam düşmanlarını bir tarafa bırakarak bir birlerine düşmanlık etmelerinin büyük bir vebal olduğunu ve bu tavrın İslam düşmanlarının ekmeğine yağ sürdüğünü belirten Turgut,  özellikle İslam coğrafyalarında hedefine Müslümanları oturtan İslami gruplara seslenerek bu tavırlarından vaz geçmeleri gerektiğini söyledi.

Turgut, " öyle görünüyor ki bu kadar düşmana rağmen bizim, bu gün daha önemli bir mücadelemiz var. Bu gün Müslümanlar israil`i, Amerika`yı, İngiltere`yi bir tarafa bırakmış, namlusunu Müslüman kardeşine yönlendirmiştir. Bu gün, Müslümanlar bu şer güçlerin fitnesiyle Mısır da, Suriye de, Irak ta bir birini kırmakta ve bir birlerini katletmektedir. Ancak, bu gün ırkçılık, mezhepçilik adına Müslümanların kanını kendilerine mubah gören IŞİD`e, El Kaide`ye ve diğer gruplara sesleniyoruz. Karşınızda israil gibi, siyonistler gibi alçak ve açıkça İslam, Kuran, Hz. Muhammed düşmanı bir kavim var. Bu insanlara karşı savaşmak en meşru savaşlardan biridir. Eğer savaşacaksanız, düşmanlık yapacaksanız bu İslam düşmanlarıyla savaşın. Arakan`da Müslümanları katletmeyi marifet sayan Budistlere karşı savaşın." ifadelerini kullandı.  (Hamza Adiyaman / Yakup Moğolgani - İLKHA)                                                  

Bu haberler de ilginizi çekebilir