• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
israil saldırıları Mersin`de telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN – israil’in Gazze’ye yaptığı saldırılar, İslami sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

Cuma namazı sonrası Akdeniz ilçesi merkez Ulu Camii avlusunda bir araya gelen STK üye ve gönüllülerinden oluşan grup, İsrail saldırıları sonrasında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup, ellerinde “Hamas’a Selam Direnişe Devam”, “Katil İsrail Filistinden Defol”, “Müslüman Zülme Boyun Eğmez”, “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık” yazılı pankartlar taşıdı. Sık sık tekbir getiren topluluk,  “Hamas’a Selam Direnişe Devam”, “Kahrolsun İsrail” şeklinde sloganlar attı.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, “Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammedi kaçırıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan siyonistler, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor. Gazze hali hazırda dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Yaşanan bu vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor. Ve saldırıların durdurulması karşısında uluslararası baskının oluşturmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup, “Özgür Filistin, Özgür Kudüs” şeklinde slogan attı.

Daha sonra sırayla; Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği, saldırıları kınamak amacı ile birer basın açıklaması okudu.

Hacı Genç Hoca’nın başta Filistin ve İslam dünyası için yaptığı duanın ardından kitlesel basın açıklaması son buldu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir