• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...

ŞANLIURFA -  Sıcak havalar yüzünden kimsenin alış-verişe çıkmadığını, bu yüzden iş yapamadıkları belirten esnaf, ekonomik kriz yaşadıklarını söylüyor.

Hükümetin şu an var olan krizi gündeme getirmediğini ifade eden çarşı esnafından Ayhan Aydın, “Aslında Türkiye’de dönen bir kriz var ama maalesef bunu hükümet yansıttığını görmüyoruz. İşlerimiz özellikle Ramazanın ilk günleri genellikle durgun geçer ama bayrama yakın açılır. Fakat bu sene işlerimiz tam durdu.”dedi.

İftardan sahura kadar açık olduklarını dile getiren esnaf İsmail Aslan da, geçen yıla oranla işlerinin daha durgun olduğunu söyledi. Aslan, “Burada iftar öncesi pek bir yoğunluk göremiyoruz. Dışarıda insanlar yok, hem oruç tutulduğu hem de havaların sıcaklığı sebebiyle iftara yakın saatlerde biraz yoğun oluyor. Bunun sebebi iftarlıktır, hediyeliktir.” ifadelerini kullandı.

 Yatsı namazına doğru işlerinin açıldığını söyleyen Aslan,  “Şanlıurfa’da yatsı namazdan sonra gece yarısına kadar yoğun bir kalabalık görüyoruz ama geçen yıl ki Ramazan gibi çalışamıyoruz. inşallah Ramazan bayramına doğru işlerimiz daha iyi olur diyoruz.” dedi.

Sabah iş yerlerini açtığını ve saat 24’e kadar çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Hayati Eylis ise, “İşlerimiz çok durgun, buna Ramazan ve sıcak hava’da eklenince müşteri bulmakta zorlanıyoruz. Bizim işlerimiz de iftardan sonra hareketlenmeye başlasa da yeterli olmuyor. Umarım hayırlısıyla bu dönemi de atlatırız.” şeklinde konuştu. ( Mustafa Bikeç/Sedat Kuşulay-İLKHA)