• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
Siyonist israil`in Saldırıları Diyarbakır`da Lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- HÜDA PAR`ın  destek verdiği ve yetkililerinin tam kadro katıldığı  72 İslami STK`nın düzenlediği kitlesel basın açıklamasında, Siyonist İsrail’in son günlerde Gazze’ye yönelik artan saldırılarına dikkat çekilerek yapılan saldırılar lanetlendi.

Cuma namazı çıkışı Ulu Camii önünde yapılan açıklamaya 72 İslami STK temsilcileri, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Av. M. Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR yetkilileri ve çok sayıda Filistin gönüllüsü de katıldı.

israil’in Gazze’ye yönelik saldırılarının lanetlendiği açıklamada, sık sık tekbirler getirilerek ‘Kahrolsun israil’ , ‘Hamas’a Selam Direnişe Devam’ ve ‘Katil israil Ortadoğu`dan defol, Ji bu zaliman bijî cehennem ’ gibi sloganlar atıldı.

72 İslami STK adına hazırlanan ortak basın metnini okuyan Murat Koç, masum çocuk ve bebekleri öldüren israil’in yaptıklarını Firavun’un zulmünün devamı olduğunu söyledi.

“Filistin halkı Siyonist teröre karşı direnişi seçtiği için cezalandırılmaktadır”

Siyonist israil’in yaptığı saldırılar ile başka saldırılara hazırlık yaptığını söyleyen Koç, “ Siyonist israil, Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren Gazze`ye saldırmaya, mazlum Filistin halkını katletmeye devam ediyor. Özellikle son 4 gündür Gazze`ye yoğun hava saldırısı düzenleyen işgal ordusunun 30 bin yedek askerini göreve çağırması, ordunun Gazze`ye `karadan müdahale` tasarısını onaylaması, Siyonist barbarlığın yeni katliamlara hazırlandığını göstermektedir. Siyonist çete üç Yahudi işgalcinin ölümünü bahane ederek Hamas başta olmak üzere Filistinli direniş gruplarını. Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze halkını topluca cezalandırmaya ve yok etmeye çalışmaktadır. Filistin halkı, Siyonist teröre ve işgale karşı direnişi seçtiği, bu kararlılığından ödün vermediği ve böylece mazlum halklar için cesaret ve umudun simgesi haline geldiği için egemen güçler tarafından cezalandırılmaktadır.” dedi.

Filistin halkının Siyonist terörüne teslim olmadığı için tüm dünyanın gözü önünde yıllardır yokluğa ve işkencelere maruz kaldığını belirten Koç, israil’in bilinçli olarak çocuk ve bebeklerini öldürdüğüne vurgu yaptı.

“Siyonist kâfirler Filistin halkını topyekûn imha etmeye çalışıyor”

Filistin halkının dün olduğu gibi bugün de Siyonist işgalcilerin tüm saldırılarına karşı direniş gösterdiğini kaydeden Koç, “ Firavundan öğrendikleri bu vahşeti yıllardır Müslümanlara uyguluyorlar. Çünkü biliyorlar ki bu çocuklar büyüdüğünde Allah`ın izniyle her biri Siyonistlerin karşısına yiğit bir Hamas savaşçısı olarak, bir Şeyh Yasin bir Rantisi bir Şikaki olarak çıkacaktır. Siyonist işgalcilerin tüm vahşi saldırılarına, bombardımanlarına rağmen Filistin halkı dün olduğu gibi bugün de muazzam bir direniş destanı yazıyor. Bu izzetli duruş karşısında daha da kuduran Siyonist kafirler, bombalarla, katliamlarla vahşi bir soykırım peşindeler. Hitleri aratmayan yöntemlerle bir türlü sindiremedikleri Filistin halkını topyekûn imha etmeye çalışıyorlar. Ortada büyük bir soykırım girişimi, büyük bir insanlık suçu var.” şeklinde konuştu.

Uluslararası kuruluşların söz konusu katliam girişimine sessiz kaldığının altını çizen Koç, dünyaya ve Birleşmiş Milletlere seslenmediklerini aktardı.

“Bu vahşet, Müslümanların yekvücut halinde karşı duruşlarıyla bitebilir”

Yaşadığımız zamanda devletlerarası diplomasinin çöktüğüne dikkat çeken Koç, “Bugün halkların diplomasisine ihtiyaç hâsıl olmuştur. Zalimlere karşı buğz ve beddua etmenin ötesine geçip, siyasi sınırları aşarak kendi ümmet diplomasimizi ortaya koymalı, İslam coğrafyasını kan deryasına çeviren tiranların, zalimlerin eseri olan bu kaotik zeminden yeni bir coğrafya inşa etmeliyiz. Aksi takdirde bugün yaşadıklarımızın on misli ölüm, açlık, hicret ve sefaletle karşı karşıya geleceğiz. Müslümanlar olarak tarihten bugüne taşınan bu cinayetlerin verdiği mesajı iyi anlamalıyız. Zalimler kendi görevini gayet muntazam bir şekilde yerine getiriyor. Maalesef görevini yapmayan biz Müslümanlarız. Bu sebeple zalimin zulmünü bitirmesini beklemiyor, ondan merhamet dilenmiyoruz. Biliyoruz ki, bizim bizden başka kimsemiz yoktur. Ve yine biliyoruz ki, bu vahşet ancak Müslümanların yekvücut halinde karşı duruşlarıyla bitebilir.” diye belirtti.

israil’i tarih sahnesinden silene kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Koç, Hamas ve diğer Filistinli direniş gruplarının Gazze direnişini Siyonistlere boğdurmayacağını da ifade etti.

Açıklama, Filistine ve İslam ümmetine yapılan duaların ardından sona erdi. (Hamza Adiyaman / Yakup Moğulgani – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir