• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Bismil`de 10 STK İsrail`in saldırılarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kurtuluş Camiinde kılınan cuma namazının ardından yapılan basın açıklamasını Bismil Vefa-Der yönetim kurulu üyesi Rıfat Yıldız okudu.

Açıklamasına Maide süresinin 7. ayetiyle başlayan Yıldız, Batı Şeria’da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından 2 Temmuz’da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılan ve diri diri yakılan Muhammed Ebu Hudayr’ı hatırlattı.

Yıldız, “Olayı tırmandıran terör ve işgalci rejimi İsrail, Gazze’ye yönelik koruyucu hat adı altında savaş başlattı. Savaşta uluslar arası kanunlara göre yasaklanmış silahlar kullandı. Filistin halkı bu ölümcül silahlar karşısında yeni bir katliamla karşı karşıyadır. Hastanelere götürülen cesetlerin büyük çoğunluğu parçalanmış ve kömürleşmiş şekildedir.” dedi.

Müslüman halkların ve devletlerin başta olmak üzere dünyanın İsrail’in saldırılarına karşı seyirci kalmasını utanç verici olarak değerlendiren Yıldız, “Terör rejimi İsrail, Yahudiler dışında insanlara hayat hakkı tanımayan; Yahudilik dışında, hiçbir dine yaşama hakkı vermeyen Siyonist rejimidir. Emperyalist güçlerin desteğiyle, İslam’a ve Müslümanlara karşı savaşmak için kurulmuştur. Kuruluşu ve 66 yıllık geçmişi, İslam’a, Müslümanlara ve insanlık değerleriyle savaşmaktan ibarettir.” ifadelerini kullandı.

Bismilli STK’lar olarak, Hamas’ın yanında olduklarını açıklayan Yıldız, başta Arap dünyası olmak üzere İslam âlemini Filistin davasına sahip çıkmaya çağırdı.

İsrail’i destekleyen firma ve devletlerin mallarının boykot edilmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, uluslar arası hukuk kuruluşlarını da, İsrail’in yargılanması için harekete geçmeye çağırdı.

Yıldız son olarak, “terör rejimi saldırıları sonucu şehit düşen kardeşlerimizin şahadetlerini tebrik ediyor, yakınlarına ve HAMAS’a sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, sessiz bir şekilde dağıldı. (Hasan Gündüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir