• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlisliler Filistin`e yönelik saldırıları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS – Siyonist İsrail’in, mazlum Filistin halkına yönelik havadan, karadan ve denizden başlattığı saldırılara bir tepki de Bitlis’ten geldi. Cuma namazı çıkışı merkez Ulu Cami önünde toplanan Bitlisliler, siyonist katliamlarını lanetledi. Memur Sen Bitlis Şubesinin organize ettiği etkinliğe Hür Dava Partisi Bitlis il teşkilatı, Best-Der’in yanı sıra birçok STK da destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Memur Sen Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca, Siyonist İsrail’in karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ettiğini söyledi.

İsrail bir terör devletidir”

Terör devleti İsrail’in Ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattığına dikkat çeken Alca, “İşgal güçleri evleri basıyor, gençleri topluyor, Filistinlileri hukuksuz bir şekilde tutukluyor. 5 gündür sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdırıyor, seyir halindeki otomobilleri hava uçuruyor, meskenleri buldozerlerle yıkıyor, küçücük çocukları vuruyor, camiden çıkan insanlara kurşun yağdırıyor. Bu saldırılar sonucunda bugün yüzlerce şehit ve binlerce yaralı var.” dedi.

“Batı, yine öldüreni değil, öleni suçladı”

Yapılan saldırılara karşı uluslararası camianın tepkisiz kalmasını kınayan Alca, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerimize vahşice bomba yağdıran İsrail, zulme maruz bırakılan da Müslümanlar olunca;  sesiz kalan batı, ikiyüzlü olduğunu bir kez daha belgelemiştir. AB ülkelerinden bazıları ve ABD öldüreni değil, öleni kınamışlardır. İsrail’i kınayacaklarına Filistin tarafını kınadıklarını açıklamışlardır. Bu tam bir komedi. Bu tam bir rezalet, kepazeliktir.”

“Bu vahşete sesiz kalan vahşetin ortağıdır”

Siyonistler kendinden olmayan herkese ve kendilerine ait olmayan her şeye karşı kin ve nefretle hareket ettiğini hatırlatan Alca, “Bu gerçeğe rağmen İsrail’in rutine bağladığı terör olaylarına karşı tepkisiz kalmak zulme ortak olmaktır. ABD, AB, BM insanlık ayıplarının suç ortağıdır. Vahşete sessiz ve duyarsız kalmak, dilsiz şeytanlığı kabul etmektir. Yapılanlara ve yaşananlara suç ortağı olmaktır. Saldırıları bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayan İslam İşbirliği Teşkilatı da suç ortağıdır ve en az diğer kuruluşlar kadar sorumludur. Hem ABD`yi hem BM’yi hem AB’yi hem de İslam İşbirliği Teşkilatını insanlık suçuna ortak olduklarından dolayı kınıyoruz.” diye konuştu.

Alca, Siyonist İsrail zulmüne dur diyemeyen, Allah`ın mescitlerinin savunmasını sadece Filistinli kardeşlerin omuzlarına bırakan İslam ülkelerinin de yanlış yaptığını ifade ederek, İsrail`in saldırıları karşısında birlikte hareket etmek için çağrıda bulundu.

“Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma vaktidir”

Son olarak İslam ülkelerine ve Müslümanlara seslenen Alca, “Filistin`de yaşanan büyük vahşete, soykırıma seyirci kalmak, hiçbir erdemli insana ve Müslüman`a yakışmaz. Allah için, onurlu insanlara yakışanı yapıp bir an önce harekete geçmeliyiz. Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma vaktidir! Dün olduğu gibi bugün de kan ağlamaya devam eden kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir! Hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir!” şeklinde konuşarak çağrıda bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir