• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
"Camilere saldıranları Allah'a havale ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İstanbul Esenyurt'taki Muhammediye Camisi'nin kundaklanması ile ilgili yaptığı açıklamada Ayhan Arabacı, “Cehaletle yolunu çizmiş, kin ve nefret duygularıyla kötü ve çirkin işlerle uğraşanların, İstanbul Esenyurt’ta ki Muhammedîye camisine yaptıkları çirkin saldırı ile Mübarek Ramazan ayında Mümin kardeşlerimizin üzüntüsüne sebebiyet verdikleri anlaşılmaktadır.” İfadelerine yer verdi.

“Camiler, Allah’ın evi, Kâbe’nin birer şubesi, Müminler tarafından kutsal kabul edilen mekânlardır.” diyen arabacı, “Amacı ne olursa olsun Muhammedîye camiine yapılan saldırıyı kınıyor, Camilere gönül ve inanç bağlılığını her daim gösteren Caferi kardeşlerimin üzüntülerini paylaşıyorum.” dedi.

Alem-i İslam'da her beldenin kan gölüne döndüğünü belirten Arabacı, “Irak'ta, Suriye'de, dünyanın muhtelif yerlerinde hepimizi üzen hadiseler yaşanırken, bu topraklarda hangi mezhepten, düşünceden, meşrepten olursa olsun, hangi gayeyle yapmış olursa olsun bunu yapan birinin İslam'a, yüce kitaba, yüce Kur'an'a, Hazreti Peygambere mensubiyeti söz konusu olamaz. Hele hele Ramazan ayında tüm müminlerin hep birlikte oruç tuttuğu, sahura kalkıp Rabbimize el açıp dua ettiği bir zamanda, içimizden birilerinin Allah'ın mescidine böyle bir şey yapması, gerçekten hepimizi derinden yaralamış, üzmüştür.” ifadelerini kullandı. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir