• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çocukların oruç sevgisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Müslümanlar, on bir ayın sultanı Ramazan’ı oruç, namaz ve Kur’an okuma gibi ibadetlerle ihya etmeye çalışırken çocuklar da bu rahmet ikliminden faydalanabilmek için kendilerine farz olmadığı halde oruç tutuyor.

Ramazan ayında oruç tutmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden çocuklar, mutluluklarını şöyle dile getirdiler:

Ramazan ayında oruç tutmaya çalışan çocuklardan Furkan Kırbaç,  oruçluyken fakirlerin halini daha iyi anladığını belirtti. Kırbaş duygularını şöyle paylaştı: “Ramazan orucu ile sabırlı olmayı öğreniyoruz. Oruçluyken fakirlerin halini daha iyi anlıyoruz. Ramazan orucunu, öncelikle Allah’ın emri olduğu için tutuyoruz, Allah’ın rızasını kazanıp cennete girmek için çabalıyoruz.”dedi.

“Allah bu yemeklerin daha güzelini verecek”

Ramazan ayında oruç tutarak Allah için yemek-içmekten el çekmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Mustafa Soran, “İslam’ın şartından birisi de oruç tutmaktır. Orucu Allah rızası için tutarız. Oruca niyetle başlarız ve sahurumuzu yapıyoruz. İftarda güzel yemeklerle karşılaşıyoruz ve iftarımızı yapıyoruz, öbür dünyada zaten oruç tuttuğumuz için Allah bu yemeklerin daha güzelini verecek.” Şeklinde konuştu.

Ramazanda Kur’an okuyarak geçirdiğini söyleyen Ahmet Ekinci, “Ramazan orucu, Allah’ın rızasını kazanmak için tuttuğumuz İslam’ın şartlarından biridir. Sahura kalkıyoruz, iftara kadar aç kalıyoruz ve sonra iftarda güzel yemekler yiyerek iftarımızı açıyoruz. Bu şekilde Allah’ın emrini yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Allah’ın rızasını kazanmaya çalışıyoruz”

Bu aya ait teravih namazlarını kılmaya çalıştığını belirten Furkan Sayğın, “Öncelikle İslam âleminin ramazan ayını kutlarım ve hayırla vesilesini diliyorum. Ramazan ayı oruç ayıdır. Bu ayda oruç tutar, Kur’an okuruz. Bu ayda ait teravih namazlarını kılarız. Böylece Allah’ın rızasını kazanmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Ramazan ayının manevi havasından faydalanmak için oruç tuttuğunu dile getiren Enes Can, “Ramazan ayında oruç tutulur. Herkes ezan okunduğunda iftarını açar. İftardan sonra teravih namazı kılarız. Sahurlara kalkıp niyet getiriyoruz ve oruç tutuyoruz. Ramazanda Kur’an okuyup hatim çıkarıyoruz. Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır. Ramazan ayından sonra Ramazan bayramı var. Bayramda akrabalarımızı geziyoruz ve çok eğleniyoruz.” şeklinde konuştu. (Cihad Coşar – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir