• DOLAR 32.551
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2428.287
  • ...
`Saldırılar karşısında İslam dünyası kıyam etmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - İsrail’in Gazze’ye bomba yağdırmasına tepkiler artarak devam ediyor. Saldırıları kınayan Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, bir buçuk milyon İslam aleminin tembelliğini bir kenara bırakarak kıyam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Terör devleti İsrail savaş uçaklarının 3 gündür Gazze`ye düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısının 100`e yaklaştığını hatırlatan Görgülü, “Ağır silahlarla sivil halkı bombalayan terör devleti İsrail yönetimine ise dünyadan BM, AB, ABD, NATO ve ikiyüzlü insan hakları savunucuları yalandan `kınama` ve `endişe` açıklamalarının dışında bir şey yapmamaktadır.  İslam dünyasının durumu ise büyük bir utanç kaynağıdır.” diye ifade etti.

Artık bir buçuk milyarlık İslam dünyasının üzerindeki bu tembelliği bir kenara atarak kıyama kalkması gerektiğine dikkat çeken Görgülü, şunları dile getirdi: “Arap yarımadasının ve İslam dünyasının şeyhleri ve sömürücüleri. Ümmetin yerüstü ve yer altı kaynaklarını kendi arzuları için din ve insanlık düşmanlarına peşkeş çeken ruhsuz, kişiliksiz, onursuz devlet başkanı ve kralları. Şunu bilmeli ki, o petrol kuyuları da yer altı kaynakları da bir gün biter ve bugün yanınızda olan zalim batılılar, aynı zulmü size de fazlasıyla yapacaklarından asla şüpheniz olmasın.”

“Gün Filistin’in onurlu direnişine destek olma günüdür” diyen Görgülü, “Filistinli kardeşlerimizin çektikleri acılar bizim acılarımız, onların feryadları, akan gözyaşları bizim gözyaşlarımızdır. Filistin`imizi yok etmeye çalışan katiller ve onların uluslararası destekçileri, uzantıları, piyonları şunu çok iyi bilmeliler ki, Filistin davası bizim davamızdır. Bizler var olduğumuz müddetçe Filistin’i yok edemeyeceksiniz." dedi.  (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir