• DOLAR 32.451
  • EURO 34.498
  • ALTIN 2477.461
  • ...
"Görüşmelerinizi millete anlatın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - İftar programında gazeteciler ile bir araya gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin İl Başkanı Kaptan Kartal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi, çözüm süreci ve İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılar konusunda açıklama yapan Kartal, çözüm süreci adı altında hükümetin yaptığı görüşmeleri kamuoyuna açıklaması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın adaylığını tanımadıklarını belirten Kartal, kendileri için 2 aday olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylığı kriterlerine değinen Kartal, “Köşke gidecek cumhurbaşkanının bütün partilere eşit mesafede olması lazım. Türkiye’yi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyoruz. Bir seçim olacak, herkes hür iradesi ile kendi oyunu kullansın istiyoruz. Yoksa kamplaştıran, ötekileştiren, ayrıştıran bir seçim olmasını asla istemiyoruz.” dedi.

Çözüm süreci konusuna değinen Kartal, “Ne olduğu belli olmayan bir seçim süreci. Onların çözüm süreci dediği bizim ise terör örgütü ile müzakere dediğimiz bir süreçten geçiyoruz. Biz diyoruz ki kardeşim ne görüşüyorsanız getirin bu millete anlatın. Millete anlatmadınız, getirin TBMM’ye 550 milletvekili ne olduğunu anlasın” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Filistin’e saldırıları hakkında Kartal, “ Filistin’de kardeşlerimiz gerçekten kaç gündür zülüm altında, İsrail’in zulmü altında perişan vaziyetteler. 79 tane canı verdik orada. Müslüman kanı her coğrafyada akmaya devam ediyor. Dolayısı ile gelin bir olalım birlik olalım. Türkiye’yi bölgesinde lider dünyada sözü geçerli bir ülke haline getirelim. Bunu iktidarı ve muhalefeti ile el ele yapabiliriz.” şeklinde konuştu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir