• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) davetlisi olarak Bursa’ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bursalı sanayicilerle buluştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, BTSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantı ile Bursa iş dünyasının taleplerini yakından dinleme imkânı bulduğunu kaydetti.

Ortak akıl çerçevesinde iş dünyası ile gerçekleştirilen toplantılara büyük önem verdiklerini söyleyen Zeybekçi, “Burada konuşulan konular, ekonomimizi de şekillendiriyor. Bursa, Türkiye ekonomisinin önde gelen şehirlerinden birisidir. 2023 yılı hedefleri doğrultusunda Bursa sanayisi 75 milyar dolara yakın ihracat hedefliyor. Bursalı sanayicilerdeki motivasyon ve kararlılık bizleri olumlu etkiliyor. Bu heyecanın daima sürmesini istiyorum. Bu çerçevede Bursa iş dünyası ile bizi buluşturan BTSO’ya teşekkür ederim.” diye konuştu.

“Var gücümüzle çalışıyoruz”

BTSO Başkanı İbrahim Burkay da Türkiye ekonomisinin ihracat ve ihracatın desteklediği sanayi ile büyümeye devam ettiğini belirterek, bu başarının yakalanmasında devletin ve özel sektörün ortak çalışmasının önemli rol oynadığını kaydetti.

Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına el birliğiyle ulaşacağına inandıklarını ifade eden İbrahim Burkay, “Bu noktada Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerin başında yer alan Bursa’mızın ve ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda BTSO olarak 16 makro proje belirledik. Bu projelerimizin 7’sine 1 yıl gibi kısa bir sürede start verdik. Bu projelerimizden biri olan BTSO Küresel Fuar Acentesi ile hükümetimizin 2023 yılı vizyonu doğrultusunda üyelerimizi dünyaya açmak ve onlara ihracatçı bir kimlik kazandırmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi. (Veysi Siyah - İLKHA)