• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
`Kız Öğrenciler Okula Alınmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul/ Enes Durmaz

İSTANBUL- İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan Sümer İlköğretim Okulunda Okuyan öğrenci kızlar okula alınmıyor. Okul açılalı dört gün olmasına rağmen kız öğrenciler başörtü taktıkları gerekçesi ile okula alınmıyor. Okul açıldığından bu yana her sabah kızlarını okula getirdiklerini belirten veliler “geçen yıl kızlarımız başı açık olarak okula gidiyordu ama bu yıl başlarını örterek okula gitmek istediler. Bizler de onlara destek çıktık ve onlarla beraber okula gittik. Fakat okul yönetimi kızlarımızı bu şekilde okula almayacaklarını, kızların başlarını açmasını isteyerek kızların eğitim hakkını engellediler” dediler.


Kızlarım Özgür İradeleri İle Örtünmüşlerdir
Fatımatü’z Zehra ve Rukiye İslam isimli öğrencilerin babası Servet İslam; “Dört gündür okul kapısına kadar geliyoruz ama kızları bu şekilde okula almayacaklarını söyleyen okul yönetimi kızlarımızın başlarını açmamızı istiyorlar. Bizler kesinlikle kızlarımızı bu konuda zorlamadık onlar kendi özgür iradeleri ile buna karar vermişler. Okul yönetimine 8 yıllık kesintisiz ve zorunlu eğitim olduğunu, kızların bu şekilde okumak istemelerine kimsenin karışamayacağını söyledik. Bende madem öğrencileri derse almıyorsun o zaman bu konuda tutanak tut dedim ama maalesef tutanak tutmaya da yanaşmıyor ve hukuki olmayan gerekçelerle kızlarımın eğitim hakkını engelliyorlar” diye belirtti.


1 Kızım Başı Açık Olarak Okuyor

4 çocuğunun okuduğunu söyleyen Öğrenci Velisi Servet İslam; “ benim 4 tane çocuğum okul okuyor ve bunlardan 3 tanesi kız. Üç kızımdan biri başı açık olarak okula gidiyor. Benim kızlarım okulda başarılı ve kimsenin onlardan rahatsız olmadığı öğrencilerdir. Kızlarımın öğretmeni “bunun bizlerin bir dayatması!” olduğunu söylüyor bende ona dedim ki bu okulda okuyan bir kızımın başı açık ve ben eğer zorlamış olsam onu da zorlayıp başını örterdim” dedi.


Bize Ülkenin Zencileri Muamelesi Yapılıyor

Rümeysa isimli öğrencinin babası Hakim Kılıç; “Kızımın eğitim hakkı engelleniyor. Ben kızımın başı örtülü olarak okuması konusunda kızımın destekçisiyim. Kesinlikle kızıma bu konuda bir dayatmam olmamıştır. Kızım tamamen kendi isteği ile başını örtmüş ve bu şekilde de okumak istiyor. Her sabah kızımı okula kadar getiriyorum ama kızımı sınıfa almıyorlar. Bu sabah bizi müdür odasına alarak kızımı ikna etmeye çalıştılar. Kızımın başını açmayacağını anlayan öğretmeni bize bağırarak hakaretler savurdu” dedi.


İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu: Hukuki Yollardan Haklarımızı Arayacağız
Kızların sınıflara alınmayarak okul yönetiminin bu konuda suç işlediğini belirten İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Gönüllüleri Menaf Bilgiç ve Metin Demir ; “ Okul yönetimi, kızları sınıfa almayarak onların eğitim hakkını engelleyerek suç işliyor. Bu ülkede 8 yıllık kesintisiz eğitim var. Kızlar başları örtülü olarak okumak istiyorlar ise kimse bunu engelleyemez. Bizler İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu olarak bu olayların takipçisiyiz. Ailelere gerekli yardımlar sağlanacak ve hakları hukuki yollardan aranacaktır” dedi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir