• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
Medyada Taze Bir Soluk `Çağrı TV`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Merkezi Diyarbakır`da bulunan Çağrı TV`nin Genel Yayın Yönetmeni Abdussamed Yalçın ile gerçekleştirdiğimiz röportajda birçok konuyu ele aldık.

`Hayata ve İnsanlığa Dair Birçok Güzelliği Ekranlarımıza Taşıyacağız`
`İnsanlığa Çağrı` şiarıyla yeni bir TV kanalı yayın hayatına başladı. Çağrı TV olarak bizlere temel amaç ve ilkelerinizden bahseder misiniz?

Her geçen gün biraz daha yıpranan medyaya taze bir soluk, yeni bir ufuk olmak için yola koyulduk. Hakkın ve hakikatin mücella yüzü olmak temel hedefimizdir. Aile saadeti ve toplum huzuru orjininden hayata bakan, ahlak ve erdem ilkelerini şiar edinen Çağrı TV, hayata ve insanlığa dair birçok güzelliği ekranlarımıza taşıyacaktır inşallah.

Hanımlar, Çağrı TV ekranında Aile Saadetine yardımcı olan mümine kadının ulvi şahsiyetini muhafaza etmeyi misyon edinen birbirinden güzel ve faydalı programları görecekler.

Çocuklar, Çağrı TV ekranında her biri ayrı güzellikte faydalı aynı zamanda eğlenceli programlar, filimler, çizgi filimler görecekler. Çocuklarımızın eğitimlerini de ihmal etmeyerek aile ve okul eğitimlerine destek olmaya çalışacağız.

Yani kısacası bir kanaldan beklenenleri en iyi şekilde gönül rahatlığıyla da ailece izleyebileceğimiz bir televizyon yayın hayatına başlamıştır. Sadece izleyenlerimizden biraz sabır istiyoruz. Bu söylediklerimiz için zaman istiyoruz.

`Test Yayınımız İçin Kesin Bir Süre Veremiyoruz`
Çağrı TV, üç kıtaya şu an test yayınını yapmaya başladı. Test yayınınız ne kadar devam edecek, test yayınınız ile neyi yakalamayı hedefliyorsunuz?

Test yayınımız için kesin bir süre veremiyoruz. Televizyonculukta oturtulması gereken birçok argüman var. Görüntü, ses, yazı, program içeriği vs tam olarak oturana kadar test yayınımız devam edecek. Ancak test yayını sürecinde de izleyicimiz yeni program ve yayınlarla karşılaşacaktır.

`İhtiyaçlarımızı da Oluşturma Çabasındayız`
Kaliteli bir yayın için profesyonel bir ekibe, ekipmana, dekore ihtiyaç duyulmakta. Çağrı Tv`nin bu alt yapısı ne durumda bizlerle bu hususu paylaşır mısınız?

Evet, anlattıklarınızın tümüne ihtiyaç var. Yeni kurulan bir televizyon olduğumuz için eksiklerimiz olmakla beraber diğer ihtiyaçlarımızı da oluşturma çabasındayız.

`Resmi Bürokraside Özellikle Çok Sıkıntılar Yaşadık`
Elbetteki büyük bir amaç ve yüce değerlerle bu yola giriş mişsiniz? Çağrı TV olarak televizyon kanalı kurumunda ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız. Bundan bize bahseder misiniz?

Yayına başlayınca tüm sıkıntı ve zorlukları unuttuk tabi. Ama resmi bürokraside özellikle çok sıkıntılar yaşadık. Yaklaşık iki yıllık bir süreçten sonra yayına başlayabildik. Oysa bu sürecin başkaları için iki ayda bitirildiğine şahit olduk. Bütün bunlara rağmen biz bundan sonrasına bakıp seyircimize en iyisini vermeye çalışacağız inşaallah.

`İnsanlığı İyiye, Doğruya, Güzele Çağıracağız İnşallah`
Peki televizyonculuk dünyasına ne gibi yenilikler kazandırmayı düşünüyorsunuz? Üç kıtanın insanlarına ne gibi yenilikleri sunacaksınız televizyonculuk bağlamında?

Demin de bahsettiğimiz gibi belli bir hedef için yola koyulduk. İnsanlarımıza asli değerlerini hatırlatacak, gündemden en doğru şekilde haberdar olmalarını sağlayacağız. İnsanlığı iyiye, doğruya, güzele çağıracağız inşallah. En önemlisi de -Allahın izniyle- hak üzerinde istikrarlı bir yayın kuruluşu olacağız.

Dizi Çekim Projemiz Var; Ancak…
Çağrı TV olarak dizi çekimi çalışmanız var mı? Veya böyle bir projeniz mevcut mu şuan?

Bu tür projelerimiz var. Ancak bu tür projelerin senaryo, oyuncu temini, teknik yeterlilik vs gibi konularda uygulamaya geçilmesi kolay değildir elbet. Ama Rabbimizin yardımıyla bunu da başaracağımıza inanıyorum.

`Yayın Alanımız Geniş Bir Yelpazeye Sahip Olacak`
Hedeflediğiniz yayın içeriği, akışı ile ilgili bizlere bilgi verir misiniz? Çağrı TV izleyicilerine ne tür programlar sunacaksınız?

Yayın alanımız geniş bir yelpazeye sahip olacak. Yayın içeriğimizde faydalı ilmi programlar, gezi- seyahat, haber, haber yorum, çizgi filmler, tartışma programları, belgeseller, toplumumuzu yakından ilgilendiren konular anlaşılır ve sade bir dille işlenecektir.

`Bu Televizyon Halkımızın İradesi ve Yansımasıdır`
Böyle bir TV kuruluşu oluşturma karşısında halkın Çağrı TV`ye karşı teveccühü nasıl oldu? Ne gibi hadiselerle karşılaştınız? Bundan bize bahseder misiniz?

Yayına başlamadan öncede halkımızda büyük bir merak ve talep vardı. Yayına başladıktan sonra ise ciddi bir teveccüh ve sahiplenme gördük. Allah u Teala hepsinden razı olsun. Bu televizyon halkımızın iradesi ve yansımasıdır inşallah. Bu teveccühlerine layık olmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz.

`Kardeşlerimiz Dualarında Bizleri Eksik Etmesin`
Bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. Allah(CC) çalışmalarınızda başarılar nasip etsin. Son olarak bizlere ne söylemek istersiniz?

Biz teşekkür ediyoruz. Rabbim bizi muvaffak eylesin. Çabamızı boşa çıkarmasın. Kardeşlerimiz dualarında bizleri eksik etmezler inşallah.

Ayetullah Turgut - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir