• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ATMAN- 22 Eylül Perşembe Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `BARO Saldırıları Kınadı`
Batman Barosu Ankara ve Siirt`te gerçekleştirilen terör saldırılarını kınadı. Batman Barosu Başkanı Av. Yusuf Tanrıseven tarafından yapılan yazılı açıklamada, Batman Barosu`nun Ankara ve Siirt`te toplumun huzur ve güvenini ve toplumsal barışı hedef alan terör saldırılarını kınadığı ifade edildi.

`Beşiri`de kaza 6 Yaralı`
Batman Siirt Karayolunun Beşiri İlçesi İkiköprü (İstasyon) Beldesi Mevkiinde 2 aracın çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı.

Mezopotamya Gazetesi; `Psikiyatri hastası intihar teşebbüsünde bulundu`
Batman da bir psikiyatri hastası Bölge Devlet Hastanesinin 3. katına çıkarak intihar etmek istedi.

`Freni tutmayan kamyonet 2 araca çarptı`
Freni tutmayan kamyonet kırmızı ışıkta duran minibüse ardından da bir otomobile çarparak durabildi.

Medya Gazetesi; `Hastanede Can Pazarlığı`
Psikolojik sorunları olan 4 çocuk annesi G.Y adlı kadın Batman Bölge Devlet Hastanesinin kadın servisinin 3.katındaki pencereye çıkarak intihar girişiminde bulundu. Olaya son anda müdahale eden hastanede görevli olan iki psikolog konuşarak ikna ederek kadın hastayı son anda intihar girişiminden vazgeçirdiler.

`Barodan Saldırılara Kınama`
Batman Barosu Ankara ve Siirt`te gerçekleştirilen terör saldırılarını kınadı.

Pusula Gazetesi; `120 Kursiyere Sertifikaları Verildi`
Batman-Siirt Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından Avrupa Birliği`ne sunulan genç istihdamın desteklenmesi projesi kapsamında 6 ay boyunca kurs gören 120 genç işsiz, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

`75 Esnafa Sigara Cezası`
Sigara denetimleri yoğunlaştı. Son bir ay içerisinde yapılan denetimlerde kapalı mekanlarda her türlü tütün ürünlerinin içişine müsaade eden 75 esnafa ceza kesildi.

Batman Postası Gazetesi; `Kuriki Höyüğünde Batman`ın Tarihi Aranıyor`
Batman ilinin tarihini ortaya çıkarmak için önemli bir kazı olarak görülen Kuriki Höyük kazısı sona erdi. Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Müze Müdürlüğü başkanlığında sürdürülen ve çeşitli üniversitelerin destekleriyle Batman`a bağlı Oymataş köyünün güneybatısındaki gerçekleştirilen kazıda ilk yerleşim olan Geç Kalkolitik/Erken Tunç Çağı`na geçiş evresinden sonra Demir Çağ ve daha sonra Part Roma dönemine ait izler ve buluntular tespit edildi.

`1 ve 2`ci Cadde Projesi Tehlikede`
Batman`ın en önemli sorunlarından olan bir ve ikinci caddenin yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak geliştirilen projenin tehlikeye düştüğü iddia edildi.

Batman Gazetesi; `Tefecilerin İsimleri Açıklandı`
Önceki gün tefecilik operasyonunda gözaltına alınan 9 kişinin kimlikleri açıklandı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine başlatılan operasyonda "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgüte Üye Olmak ve Örgüt Faaliyeti Kapsamında Tefecilik Yapmak" suçlarından gözaltına alınan 9 kişinin isimleri açıklandı. Gözaltına alınan şahıslardan Ş.Ü, H.Ü. ve Ş.E. ile şahıslara yardım ve yataklık ettikleri öğrenilen M.E.V, R.Ü, M.Ş.Ü, S.Z, V.C. Y.S. ve M.A.Ç.`nın sorgularının devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

`Başkan Seçimi Bugün`
Mehmet Teymur`un vefatı nedeniyle boşalan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı`na, yönetim kurulunun aldığı kararla bugün yapılacak toplantıyla başkan seçiliyor.

Çağdaş Gazetesi; `Sıkı Önlemler`
Son olaylardan sonra polis merkezi ve kurumların etrafında önlemler artırıldı. Son yıllarda normalleşen bölge, bir anda eski manzaralara büründü. Komşu il Siirt`in de aralarında bulunduğu bölgede yaşanan son olaylar, Batman`da önlemleri arttırdı.

Veysi Demir-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir