• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- 22 Eylül Perşembe Şanlıurfa basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle:

SEMBOL GAZETESİ: PKK`YI SİLAH BIRAKMAYA DAVET ETTİLER
Şanlıurfa`da 10 sivil toplum örgütü ortak bir basın açıklaması yaparak, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınayarak, PKK`yı silah bırakmaya davet ettiler. Açıklamada; "Binlerce gencin hayatını kaybettiği ve binlercesinin de dağlarda perişan olduğu terör belası ancak bu toprakların düşmanı olanların işine gelmektedir." denildi.

GAP GÜNDEMİ: Vahşi Cinayette 5 Gözaltı
Olayla ilgili olarak K.G, C.G, P.K, A.Y. ile Z.G`nin gözaltına alındığı, otopsi için dün Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderilen çocuğun cesedinin işlemlerin ardından gece Kalfalar mezrasına gönderildiği ve burada toprağa verildiği bildirildi. Siverek`in Kalfalar mezrasında, 4 yaşındaki A.Y, 2 gün önce evlerinin yakınlarında oynarken kaybolmuştu. Çocuğun cesedi jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince mezraya birkaç kilometre uzaklıktaki metruk binada çuvalda bulunmuştu.

İPEKYOL Gazetesi: En Günahsızı En Ağır Bedeli Ödüyor
Haziran ayında Karaköprü`de bir benzin istasyonunda meydana gelen patlamada vücudu tamamen yanan ve sol gözünü kaybeden Şahin Kabakçı`nın durumu çok ağır. Yetkililerin ilgileneceklerine dair söz verdiği ancak bugüne kadar adeta kendi kaderine terk edilen patlama mağduru Kabakçı`yı kardeşleri kendi imkanları ile Malatya İnönü Hastanesine götürdü.

Akçakaleli `Ben Alır Evlenirim` diyor.
Türkiye ile Suriye ilişkilerinin gerildiği son dönemlerde İçişleri Bakanlığı Suriye`den getirilen imam nikâhlı eşlerin sınırdışı edileceğini duyururken, olaydan haberdar olmayan Harran ve Akçakaleliler komşu ülkeden gelin getirmeye devam ediyor.

Mehmet Demir-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir