• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Elektrik kesintilerine tepki eylemleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin ve ilçelerinde yaşanan elektrik kesintilerine tepkiler artarak devam ediyor. Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde Günde 8 saat elektriklerinin periyodik bir şekilde kesildiğini gerekçe gösteren halk, dün başlattıkları yol kapatma eylemi bu gün de devam etti.

Mardin-Şırnak karayolu üzerindeki Gülharin Köprüsü’nde saat: 16.30’da toplanan halk, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı.

Yolu trafiğe kapatan eylemciler, DEDAŞ veya yetkili kişilerle muhatap olmak istedi. Ramazan ayına girdikleri günden beri elektrik kesintisine maruz kaldıklarını öne süre Mehmet Demir, DEDAŞ'ın telefonlarına cevap vermediğini dile getirdi.

Yaşananların tek sorumlusunun DEDAŞ olduğunu ileri süren Demir, 10 günlük elektrik kesintisinde buzdolapların çalışmadığından yiyeceklerin bozulduğunu belirterek elektriğin olduğu zamanlarda da voltaj düşüklüğünden dolayı beyaz eşyalarının bozulduğunu söyledi.

Demir, “Yanı başımızdaki köylerde Mardin’de elektrik var ama bizde yok. Biz bu üvey muamelesini istemiyoruz. Bizim hiçbir kötü yasadışı işle işimiz olmaz. Bizi zorlamayın.” dedi.

Sami İmamoğlu ise “Ramazan ayı ile birlikte elektrik görmedik. Günde 8 saat boyunca elektrik kesiliyor. Biz de 17 saat oruç tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Mahalle sakinleri, kesintilerin devam ettiği müddetçe eylemlerine devam edeceğini ifade etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir