• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
TIR ile otomobil çarpıştı: 5 ölü, 4 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre kaza, Orhangazi-İznik karayolunun 5. kilometresinde, gece saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Orhangazi istikametinden İznik yönüne seyreden Gürkan Şahin (32) idaresindeki 16 ZJ 320 otomobil ile Bursa Sebze Hali`ne gitmek üzere Karabük`ten yola çıkan Erkan Ö. (30) idaresindeki 07 EJL 25 plakalı TIR kafa kafaya çarpıştı. Yoldan çıkan TIR meyve bahçesine girip ağaçlara çarparak durabildi. Savrulan otomobil ise hurdaya döndü.

Kaza yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, otomobilde sıkışan sürücü Gürkan Şahin ile Cihan Taşdemir (30), Haydar Yıldırım (27), Zafer Çetin Bayrak (39) ve ismi belirlenemeyen bir kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. TIR`da bulunan sürücü Erkan Ö. ile beraberindeki Hanifi Zeren (30), Sinan Namal (19) ve Ahmet Yılmaz (36) ise ambulansla getirildiği Orhangazi Devlet Hastanesi`nde ayakta tedavi edildi.

Jandarma olay yerinde geniş güvenlik tedbirleri alırken, Orhangazi-İznik karayolu trafiği bir süre kontrollü olarak tek şeritten verildi.

Cumhuriyet savcısının kaza yerindeki incelemesinin ardından, otomobilde hayatını kaybeden gençleri çıkarma çalışması başlatıldı. Kaza kurbanı gençler, Orhangazi İtfaiye Amirliği ekiplerinin kesici ve ayırıcı aparatlarla yaptıkları ve yaklaşık yarım saat süren çalışma sonrasında otomobilden çıkarılabildi. Cenazeler Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Savcının incelemesinin ardından, otomobil sürücüsü Gürkan Şahin`in cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu`na sevk edildi.

Kaza sonrasında savaş alanına dönen karayolu, jandarmanın incelemelerinden sonra itfaiye ve Karayolları ekipleri tarafından temizlendi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Öte yandan, birçok ölümlü trafik kazasının meydana geldiği İznik karayolunda birkaç ay önce de 3 MTA mühendisi hayatını kaybetmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir