• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
HAMAS: `Şehitler İntifadayı Ateşleyecek!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, bu sabah erken saatlerde bir grup mücahidin şehit olduğunu belirterek, şehitlerin işgalcinin koyduğu barikatları ve sınırları aşan bir intifadayı ateşleyeceğini ifade etti.

Er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook`taki sayfasında bugün (7 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalciyi ateşle oynamaması yönünde uyardıklarını bildirerek, işgal güçlerinin saldırılarını artırarak İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi bir grup mücahidi hedef aldığını söyledi.

Filistin halkının gerginliği tırmandırmak istemediğini fakat işgalcilerin ahmaklıkları sayesinde Batı Yaka ve Gazze Şeridi`nde gerginliği tırmandırdıklarını ifade eden Er-Reşak, Filistin halkının önünde bu savaşa girip zafer kazanmaktan başka yol kalmadığını bildirdi.

Hamas lideri, intifadanın başlaması için bildiri yayınlanması gerekmediğini söyleyerek, yerleşimcilerin Muhammed Ebu Hudayr`ı kaçırarak ve vahşi bir şekilde öldürerek işlediği ırkçı cinayetin ardından Filistin halkının Kudüs`te işgalcilere karşı ayaklandığını belirtti.

Filistin halkının davasına ve Filistin devrimine bağlılığını bir kez daha ispat edeceğini ifade eden İzzet Er-Reşak, Filistinlilerin işgale karşı mücadelesini "devrimlerin anası" olarak nitelendirdi.

***

El-Kassam: "Şehitlerin Kanları Boşa Gitmeyecek"

Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Batı Yaka ve Gazze`de şehit düşenlerin kanlarının boşa gitmeyeceğini belirterek, Siyonist düşmanın cinayetlerinin bedelini ağır bir şekilde ödeyeceğini söyledi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, bu sabah yayınladığı bildiride, işgalciye karşı şanlı Filistin devriminin devamı niteliğinde Kudüs, Yafa, Tulkerem, Kalkiliya, El-Halil ve Gazze`nin evlatlarının kanlarının birbiriyle kucaklaştığı ifade edildi.

Şehitlerin, işgalciler tarafından dökülen tertemiz kanlarıyla gasp edilen vatanlarının haritasını çizdiklerini belirten El-Kassam Tugayları, mücahitlerinden 39 yaşındaki İbrahim Ahmed Mahmud Abidin, 26 yaşındaki Cuma Atiyye Cuma Ebu Şeluf, 25 yaşındaki İbrahim Davud Abdulfettah El-Bel`avi, 22 yaşındaki Şeref Fuad Şakir El-Ğannam, 22 yaşındaki Abdurrahman Cemal İsmail Ez-Zamili, 21 yaşındaki Halid Abdulhadi Mahmud Ebu Mur ve 21 yaşındaki Abdulhadi Mahmud Ebu Mur`un şehit olduklarını ilan etti.

Bildiride, mücahitlerin işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde bir direniş alanına düzenlediği hava saldırısında hayatlarını kaybettikleri ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir