• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Yeni toplu taşıma uygulamasına sert eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir’de toplu ulaşımda uygulamaya konulan yeni sistem hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi İl Başkanı Bayram Sakartepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘ezber bozan bir sistem’ olarak tanıtılan yeni ulaşım uygulamasının ‘ezber değil sinirleri bozan bir uygulama’ olduğunu söyledi.

İl Başkanlığında açıklama yapan Bayram Sakartepe, yeni uygulama ile toplu ulaşım değil, toplu ızdırap yaşandığını savundu.

İzmirlilerin gündelik hayatını birincil derecede etkileyen değişikliği değerlendirmek için bir süre gözlem yaptıklarını ve halkın görüşlerini aldıklarını vurgulayan İl Başkanı Sakartepe, “Uzun hatlardaki otobüslerin kaldırılması ile insanların İzban, metro ve vapurlara yönlendirilmesi yığılmalara yol açtı oldu. Halkı isyan noktasına getiren sıkıntılar var. Yeni sistemde ciddi bir plansızlık var. Proje İzmirliye yeterince anlatılmadan ve görüşü alınmadan başladı. Pilot uygulama bölgesi belirlenmedi ve test edilmedi.  Büyükşehir Belediyesi hayvanat bahçesinde doğan file ne isim konulacağını İzmirlilere sorarken gösterdiği katılımcı belediyeciliği asıl böylesine önemli konularda sergilese sanırız çok daha anlamlı olur.” şeklinde konuştu.

“Günlük hayatı alt üst etti”

Ulaşımda otobüsleri kullanan yaklaşık bir buçuk milyon İzmirlinin mağdur olduğunu dile getiren Sakartepe, “Daha önce 20-25 dakika süren güzergâhlar, yaklaşık 75 dakikaya çıktı. İzban ve metro seferleri ile vagon sayıları zaten yetersizdi, şimdi tamamen yetersizleşti. Aktarma merkezlerindeki kalabalıklar had safhaya ulaştı. Yaşlıların ve engellilerin aktarmaya zorlanması ise ayrı bir sıkıntı ve eziyet meydana getirdi. Yazın bu sıcağında işine gidebilmek için üç vasıta değiştiren vatandaşın, kışın soğuğunda okuluna gidebilmek için üç kez indi bindi yapacak öğrencilerin halini hiç mi düşünmediler? Eskiden tek araç ile gidilen yere 2-3 araç değiştirerek gitmek daha konforlu mu? İzban ve metronun kapasitesi bu sisteme uygun mu? Herkesin hayatının zorlaştığı ve karmaşıklaştığı bir sistem nasıl devrim olabilir?” diye sordu.

Yeni sistemin vatandaşın günlük hayatını alt üst eden bir uygulama olduğunu belirten İl Başkanı Sakartepe, sözlerine şöyle devam etti: “Okulların kapalı olduğu ve kent insanının çoğunun tatilde olduğu bir zamanda bile yaşanan bu zorluk, yoğunluk ve aksaklıklar, bize sistemin ne kadar sancılı olduğunu gösteriyor. 'Ben yaptım oldu' mantığı ile ulaşım adeta ızdıraba dönüştü.” (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir