• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
Muş'ta 400 kilometre yol asfaltlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Suboyu, Üçdere ve Çöğürlü grup köy yolunda yapılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Vali Büyükersoy, bu yıl Muş genelinde yapılacak çalışmalarda 400 kilometre yolun asfaltlanacağını kaydetti.

Büyükersoy, “Bu sene il genelinde yaklaşık 400 kilometre asfalt yapacağız. Bunun da toplam maliyeti 25 milyon lirayı bulacak. Bu 25 milyonun 8 milyonu il özel idare imkânları ile 7 milyonu KÖYDES programından ve geri kalan 10 milyon ise güvenlik yolu olarak Savunma Bakanlığı’ndan gönderilen ödenekle yapılacak. Su boyu, Üçdere ve Çöğürlü grup yolunda 7,5 kilometre yapılmakta. İnşallah bunların tamamı bittiğinde bu sene 400 kilometre asfalt yapmış olacağız. Asfaltlarımız hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Ayrıca oruç olmasına rağmen 50 araç, 120 personel ile asfalt çalışması yapmaya devam ettiklerini ve işçilerin zor şartlarda çalıştıklarını belirten Büyükersoy, “İnşallah yapılan bu asfaltlardan vatandaşlarımız da memnun olurlar. Bu çalışmalar hep parayla ekonomi ile oluyor. Ekonominin gelişmesi illere ilçelere ve köylere yansıyor. Ülkemizin ekonomisi iyi ki bu yolları yapabiliyoruz. Bunlar Muş ilinin kendi geliri ile yapılan hizmetler değil, merkezi bütçeden İl Özel İDARESİNE aktarılan veya KÖYDES ve güvenlik yolu olarak Savunma Bakanlığımızın aktarmış olduğu ödeneklerle bu hizmetleri yapıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Köy yollarının asfaltlanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren muhtarlar, ilgilerinden dolayı Vali Büyükersoy ve İl Özel İdaresi yetkilileri ile personeline teşekkür ettiler.  (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir