• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
Dışişleri Bakanlığı: "Irak'ı terk edin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Irak’ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olayları devam ettiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerinde bulunan Türkiye vatandaşlarının can güvenlikleri için en kısa sürede bu vilayetleri terk etmeleri uyarısında bulundu.

Açıklamada, "Anılan vilayetlerde bulunan vatandaşlarımızın, can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve sözkonusu bölgelere seyahat etmekten kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir." denildi.

Açıklamada ayrıca, Irak'a turist vizesiyle giderek çalışma vizesi olmadan çalışan, bir aylık turist vizesini aşan ve Irak Kürt Bölgesi’nden alınan giriş mührüyle Irak'ın diğer vilayetlerine vizesiz giren vatandaşların, 95 ila 420 Amerikan Doları tutarında para cezası ödemek zorunda kalarak 3 ay hapis cezasına çarptırılabildikleri de hatırlatıldı.

Irak’ta alıkonulan Musul Başkonsolosluğu personelinin Türkiye'ye sağ salim dönmesi amacıyla gerekli çalışmaların sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, "Çatışmalardan etkilenen Türkmen soydaşlarımız ve diğer Iraklı kardeşlerimize yönelik insani yardım faaliyetlerimize devam edilmektedir. Telafer ilçesindeki yerlerinden edilmiş kişilere ulaştırılmak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eşgüdümünde Türk Kızılayı tarafından 4 Temmuz tarihinde bölgeye ulaştırılan bir miktar yatak ve gıda kolisinin dağıtımına başlanmıştır. Ayrıca, AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bir TIR’lık ilaç ve tıbbi malzeme bugün (7 Temmuz) Irak’a sevk edilmiştir." denildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir