• DOLAR 32.533
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2431.082
  • ...

BATMAN – Batman, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nın bu yıl ki Mali Destek Programlarına toplam 40 proje başvurusu yaptı. Bu projelerden 34 adeti özel sektörden olurken 6 proje ise kamu kurum ve kuruluşlardan yapıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Eyyüp Bulut, DİKA’nın 2014 yılında uygulanan Mali Destek Programlarına, üç farklı program halinde 147 proje başvurusu gerçekleştirildiğini söyledi.

Batman ilinin bu yıl ki üç Mali Destek Programlarına toplam 40 proje başvurusu yaptığını belirten Bulut, “Bu 40 adet proje başvurusunun 34 adedi özel sektörden olurken sadece 6 proje kamu kurum ve kuruluşlardan yapılmıştır. Ajansın mali destek uyguladığı 2009 yılından günümüze kadar Batman ili özel sektörü ajanstan en iyi şekilde faydalanırken, kamu kurumlarında ise tam tersi bir durum söz konusudur. Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı şeklinde (2012 yılı hariç) her yıl destek çağrısına çıkan ajansa bölgedeki sadece Kamu Kurum ve Kuruluşları başvuru sahibi olabiliyor. Batman’daki kamu kurum ve kuruluşlarının Ajanstan en iyi şekilde faydalanması için Ajans’a daha fazla proje sunması gerekmektedir.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)