• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
Zambiya Dışişleri Bakanı Türkiye'ye gelecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Zambiya Dışişleri Bakanı Harry Kalaba’nın beraberinde bir heyetle 7-10 Temmuz 2014 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edeceği belirtildi.

Açıklamada, “Büyükelçiliklerimizin karşılıklı olarak kısa sürede açılmasının ardından Zambiya’dan Türkiye’ye Dışişleri Bakanı düzeyinde ilk defa gerçekleştirilecek söz konusu ziyaret çerçevesinde yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerimizin tüm yönleriyle ele alınması, ayrıca Afrika bölgesi ile ilgili konuların görüşülmesi planlanmaktadır. Heyetin Ankara’daki resmi temaslarının ardından İstanbul’da ekonomik içerikli toplantı ve görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Afrika’nın stratejik ortağı olan Türkiye, Kıta ile Ortaklık Politikası çerçevesinde, Afrika’da barış ve istikrarın tesisine katkıda bulunmakta ve bölge ülkelerinin siyasi, ekonomik ve sosyal kalkınmalarını desteklemektedir. Söz konusu ziyaret, Zambiya’yla eşit ortaklık ve karşılıklı fayda temelinde gelişen ikili ilişkilerimizde önemli bir aşamayı teşkil edecek olup, Afrika ile kapsamlı işbirliğimizin de somut bir tezahürünü oluşturacaktır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir