• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
Hindistan`da Şer`i mahkemeler kapatılmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan`da Yargıtay, ülkedeki şer`i mahkemelerin kapatılması için yapılan bir başvuruyu reddetti. Mahkeme, aynı kararında şer`i mahkemelerin kararlarının bağlayıcı olmadığına ve insanların bunlara uymaya zorlanamayacağına hükmetti.

Hindistan`da yer alan 150 milyon Müslüman, evlenme, boşanma, aile hayatı ve çeşitli konularda şer`i mahkemelere başvuruyor.

Hindistan Yargıtayı`nın kararında şer`i mahkemelerin varlığının kanuna dayandığı ve kapatılamayacağı belirtildi ancak bu mahkemelerin verdiği kararların bağlayıcı olmadığı ifade edildi. Kararda yine de insanların istemesi durumunda bu mahkemelere başvurabileceği ve ihtilaflarını buralarda çözüme kavuşturmakta özgür olduğu kaydedildi.

Ülkedeki Müslüman hukukçulardan Kasım Resul Niyazi de Yargıtay`ın kararının yerinde olduğunu belirterek şer`i mahkemelerin Hindistan`da paralel yargı özelliği taşımadığına dikkat çekti. Niyazi, talep eden Müslümanların buralardan arabuluculuk hizmeti aldığını ve evlenme, boşanma gibi faaliyetlerin buralarda gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir