• DOLAR 32.605
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2411.137
  • ...
israil Hükümetinde Çatlak, Lieberman İstifa Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, üyesi bulunduğu iktidar partisi Likud`la yollarını ayırdı. Lieberman`nın partisinden ayrılmasının nedeni olaraksa, israil`in Filistin topraklarına yaptığı saldırılar gösteriliyor. Lieberman, Gazze`ye daha büyük bir operasyon yapılmasını savunuyor ve İsrail`in sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları yetersiz buluyor.

israil`in Filistin`e yeterince saldırmadığını iddia eden ve bundan rahatsız olan Lieberman geçtiğimiz günlerde, israil bakanlar kurulu toplantısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile şiddetli bir tartışmaya girdi.

Netanyahu`nun Filistin`e yeterince saldırı düzenlemediğini savunan Lieberman eleştirilerini sıraladı. Buna karşılık Netanyahu ise, Lieberman`ın yangını körüklediğini, sorumluluklarını yerine getirmediğini ancak başkalarını sorumsuzlukla suçladığını söyledi. Netanyahu ayrıca, kendisini eleştiren Lieberman`a "Sen önce kabine toplantılarına katıl, sonra basın önünde politikaları eleştir" dedi.

Lieberman bu sözün üzerine, kabine toplantısı sırasında Almanya`da olduğunu bu yüzden katılamadığını söyledi. Ancak bu tartışmadan sonra, Lieberman`la Likud arasındaki bağların tamamen koptuğu, daha sonra da Lieberman`ın partiden istifa kararı aldığı belirtiliyor. Lieberman`ın istifasını bugün öğle saatlerinde açıklaması bekleniyor.
Partisinden istifa ede Lieberman`ın bakanlığının devam edip etmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Evimiz israil`i kurup Knesset`e girmişti

1999 yılında Yisrael Beytenu - Evimiz israil partisini kurarak Meclis`e giren Lieberman, Gazze`den çekilen Ariel şaron`a karşı çıkışı nedeniyle 2006 yılındaki seçimlerde vekil sayısını 11`e çıkardı. Liberman 2009 yılında israil Dışişleri bakanı olmuştu.
2012 yılında hakkında çıkan kara para aklama, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sonrası görevinden ayrılan Lieberman, Netanyahu`nun LİKUD partisi ile ittifak yaparak seçime girdi. Daha sonra da `aklandım` diyerek dışişleri bakanlığına yenidern getirildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir