• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
`Bizim için Kürdistan`ın her parçası mukaddestir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HEWLÊR- IŞİD`in Kobané`yi eline geçirme sinyalleri vermesi üzerine, Irak Federal Kürt Yönetimi Barzani’yi IŞID’a karşı birlik ve yardıma çağıran PKK Lideri Murat Karayılan’a, Federal Kürdistan Bölge Yönetimi Resmi Sözcüsü Ümit Sabah’tan yanıt geldi. Sabah yaptığı açıklamada, her zaman Rojava’nın yanında olduğunu ancak bunun sadece tek bir partiye yardımda bulunarak bu iş olamayacağına dikkat çekti.

IŞID’ın Rojava’daki saldırılarının artırması üzerine, PKK liderlerinden Murat Karayılan’ın Kürtlerin bölgedeki güçlerinin ellerinden gideceği ve Kürdistani oluşumlara birlik çağrısına Güney Kürdistan Yönetiminden açıklama geldi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Federal Kürt Yönetimi Resmi Sözcüsü Ümit Sabah, IŞID’ın Suriye Kürtleri ile olan saldırıları hakkındaki görüş ve tavırlarını kamuoyu ile paylaştığını hatırlatarak, “Biz bu savaşta Kürt kardeşlerimizin yanında olduğumuzu deklare etmiştik. Bizim için Kürdistan’ın her parçası mukaddestir. Kürdistan hükümeti olarak devamlı Suriye’deki kardeşlerimizin yanında olduk. Kürdistan’ın tüm parçalarında Kürtlerin haklarının korunması gerektiği ve savunulması gerektiğine inanıyoruz.” Dedi.

 Federal Kürt Yönetimi Resmi Sözcüsü Sabah, Suriye Kürtlerinin haklarını almak için onların yardımcıları olduğunu açıklayarak, “Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani Suriye’deki tüm Kürt partilerinin birleşmesi ve haklarına kavuşmaları için çaba sarf etti. Biz Suriye’deki Kürtlere ancak bir birlik olmaları halinde yardımcı olabiliriz. Sadece tek bir partiye yardımda bulunarak bu iş olmaz. Suriye’de Kürtler arasında birliğin sağlanması Kürtler için; Güç, üstünlük ve ilerlemektir. Biz Rojavalı kardeşlerimize şunu söylüyoruz; Biz her zaman onların yanındaydık ve yanlarında da olacağız.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir