• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
"Kepenk kapatmaların önüne geçilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıda esnaf ve esnaf odaları temsilcileriyle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda esnaf odaları temsilcileriyle bir araya gelen Ahmet Türk, Ramazan ayında özellikle gıda sektöründe belediyenin alması gereken tedbirlerle ilgili katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Birlik Başkan Vekili İsa Tunç, “Şehrimiz büyümeye, büyüdükçe esnaf payına düşecek her çalışmada Büyükşehir Belediyenin yanında olacağız. Kahveci, Lokantacı, Fırıncı, Oteller ve dil sorununu Artuklu Üniversite ile siz Büyükşehir belediye yetkilileriyle birlikte yapacağımız eğitimle aşacağımıza inanıyorum.

Mardin Demirciler Odası Başkanı Erdal Olğaç, 1. Cadde dediğimiz Diyarbakır Kapıdan Savur Kapı mevkisine kadar ücretli otopark yapılmalı. Toplu taşıma araçlarında sıkıntı otobüslerin içeri girmesi ve yolun kapanmasıdır. Belediye belli dönemlerde esnafı gezdiğinde oda başkanları ile gezmeli sorunları yerinde tespit etmeliler.”

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav,  Belediye Meclis günlerine odaların temsilcileri de katılmalıdır. Komisyonda belirli sistem kurulmalı, Öğrenci ve turistler için nöbetçi fırın ile lokantalar açık olmalıdır. Karma odalar tüm meslekleri kapsadığı için yazılı rapor halinde sizlere sorunları ve görüşleri ilettim” dedi.

Mardin Terziler Oda Başkanı Şehmus Sayat, “Yenişehir semtine çarşı yapılsın. Esnaf kendini değiştirmesi için beraber eğitim programları yapalım. İlçeler arası ulaşım kolaylaştırılmalıdır.” diye konuştu.

Derik Esnaf Odası Başkanı Atman Elitaş, ayda bir toplantıların yapılması gerektiğini dile getirdi. Elitaş, kepenk kapatmaların esnafı mağdur ettiğini ifade ederek kapatmaların önüne geçilmesini istedi.

Mardin Bakkallar Oda Başkanı Mehmet Olğaç, Ortak bir halın yapılmasını istedi ve büyük marketlerin şehir dışına çıkmasının küçük bakkalın ortak isteği olduğunu söyledi.

Mardin Tamirciler Odasının Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşir Parlakoğlu ise “Esnafın birbiriyle rekabet yapabilmesi için en azından dükkân kiralarını düzenlemek için bir çalışma yapılmalıdır.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir