• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır surlarının 4 burcu onarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Tarihi Diyarbakır Surlarının korunması kapsamında, 10, 26, 50 (Mardin Kapı Burcu) ve 62 nolu (Leblebi Kıran Burcu) 4 burcun restorasyon işleri tamamlandı. Yaklaşık 3,5 milyon TL’ye mal olan proje kapsamında 3 bin 962 metrekare alan onarıldı.

Çalışmaları değerlendiren Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, projenin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel varlıklarını ortaya çıkartacak çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

10-26-50 ve 62 no’lu burçların Restorasyonu tamamlandı
Vali kıraç, kentte yaşamış bütün medeniyetlerin izlerini taşıyan surların, kentin can damarları ve Diyarbakır’ın ihtiyaç duyduğu ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlayacak hayati bir miras olduğunu söyledi.V

ali Kıraç, dünyanın ortak mirası ve ilimizin en önemli turizm yüzü olan surların, 2013 yılı içerisinde proje çizimlerinin yapıldığını, Haziran 2014 tarihi itibariyle de belirtilen burçların onarımlarının bittiğini belirtti.

Tamamlanan burçlarla ilgili işlevlendirme çalışmalarına da hızla başladıklarını dile getiren Vali Kıraç, burçların Diyarbakır turizmine hizmet edebilecek bir koruma-kullanma dengesi içerisinde muhafaza edileceğini ifade etti.

Vali Kıraç: "Şehrimizin güzellikleri gün yüzüne çıkıyor"
Diyarbakır’ın sahip olduğu güzelliklerin gün yüzüne çıkartılması adına yoğun emek ve mesai harcadıklarını belirten Vali Kıraç, ilerleyen zaman içerisinde mevcut işlerin tamamlanması ile birlikte Diyarbakır’ın “Müze Şehir” statüsü kazanacağını söyleyerek, gerek iç turizm, gerekse Dünya turizm pastasından şehrin hak ettiği payı alabilmesi için yapılan yatırımların önemli olduğunu ifade etti.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir