• DOLAR 32.565
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2409.983
  • ...
Hayırsever işadamından Suriye'ye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’dan Suriye halkına yardımlar yapılmaya devam ediyor. Suriyeliler için yardım çalışmaları yürüten İnsani Yardım Platformu, Tatvanlı hayırsever bir işadamı Nafiz Peker, Şanlıurfalı STK’lar aracılığıyla Suriye’ye 30 ton gıda yardımında bulundu.

Gıda yardımının yüklendiği 2 TIR’ın gönderilmesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç, İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ile birçok STK yetkilisi hazır bulundu.

Şanlıurfa halkının daima ihtiyaç sahibi mazlumların yanında olduğunu ifade eden Güvenç, “Geçenlerde birçok arkadaşımız Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu adına 9 ili gezdiler. Bursa, İstanbul, Balıkesir gibi illerden yardım talebinde bulundular. Bunun semerelerini alıyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin yanında Urfalı kardeşlerimize de gıda yardımı ve ekmek yardımında bulunmaktalar. Ramazan boyunca her gün 7 bin adet ekmek mobil fırınla Şanlıurfa’da dağıtımı yapılmaktadır. Bu işlere gönül veren laf değil fakir fukara için yardım yapan, iş üreten bütün hayırseverleri buradan bir kere daha kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında merhamet duygularının kabardığını belirten Gerem, "  Bugün mazlum Suriyeli kardeşlerimize 151. Ve 152. Tırlarımızı sınır ötesine göndereceğiz. İnsani yardımda Tatvanlı bir işadamı Nafiz Peker kardeşimiz 30 ton gıda yardımında bulundu. Şu anda göndermiş olduğu yardımları Suriye’ye gönderiyoruz. Ramazan ayındayız özellikle bu konuda sıkıntı da olan mazlum kardeşlerimiz sofralarına bir tas çorba göndermek için gece- gündüz çalışıyoruz bütün hayırseverleri bir kez daha bu yardıma davet ediyoruz.” diye konuştu.

Şanlıurfa merkezde kalan 120 bin Suriyeliye 85 tıra yakın yardım yaptıklarını belirten Gerem, bu yıl Suriyeli ailelere ekmek yardımı yapamadıklarını ama ramazan ayında her aileye iki paket gıda ulaştırma hedeflediklerini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir