• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Elektrik sorunuyla ilgili önemli bir adım atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’de uzun süredir yaşanan elektrik sorunuyla ilgili STK Platformu ev sahipliğinde Hububat Ticaret Merkezi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda toplantı yapıldı. Toplantıya, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, Kızıltepe Belediyesi AK Parti Meclis üyeleri, esnaflar, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda tarımsal sulamada kullanılan enerjiye gelen yüksek ücretli faturalar ve elektrik sorunları ele alınarak bunun neticesinde tarımsal alanda Pamuk için 7 bin TL, Mısır için 5 bin TL ve Buğday için 2 bin TL fiyatlar toplantıda bulunan 300 kişilik çiftçi ve esnaf tarafından kabul edildi. Bu teklif ilçedeki Ak Parti teşkilatı yetkilileri tarafından Ankara’ya iletilecek.

STK Platformu Başkanı M. Şerif Öter, “Bu güne kadar elektrik ile ilgili yapılan görüşmeler ve alınan sonuçlarla ilgili toplantı yaptık. Elektrik sorununun çözümü için bir araya geldik. İnşallah elektrik ile ilgili yaşanan sorunlar çözülür bunun için toplandık. Çözüm için çiftçi esnaf vatandaş ne istiyor bu gün bunu konuşacağız. Şu ana kadar yapılan girişimler ifade edilecek ve bundan sonra çözüm için neler yapılır bunları tartışacağız. Umut ediyorum bu sorun artık çözülsün. Taleplerimiz olarak bu kesintinin sona ermesini dalgalanmalarının yaşanmamasını istiyoruz. Sözleşmeler kaç yıllık olacak. Bunların belirtilmesi gerekiyor. Ankara’da yapılan girişimlerin sonuç vermesi halinde bizde STK Platformu olarak şirketle ne gerekiyorsa girişimlerde bulunacağız.” dedi. (Mehmet Aslan – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir