• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Eski Ramazanlara özlem duyuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Huzur, bereket, sabretme ve şükretme ayı olan Ramazan`ın gelmesiyle Müslümanları da tatlı bir heyecan sardı. Yaşı ilerlemiş olanlarda ise eski Ramazanlara özlem gittikçe artıyor.

67 yaşındaki Nesime Döker, Ramazan ayında tutulan oruçlar ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirerek, eski zamanlarda tutulan Ramazan oruçları ile günümüzde tutulan oruçlar arasında belirli bir fark oluştuğunu belirti.

Nesime Nine, eskiden tuttukları oruçlara karşı özlem içinde olduklarını söyledi.

Eskiden zor şartlar altında oruç tuttuklarını ifade eden Nesime Nine, her türlü zorluğa rağmen oruçlarını tutma konusunda dikkatli davrandıklarını kaydetti.

Günümüzde oluşan rahat ortamda insanların oruç tutma noktasında dikkatsiz davrandığını aktaran Nesime Nine, “Bizim zamanımızda oruç tutmak çok güzeldi. Sabah erken saatlerde tarla işlerini yapıyor, hayvanlarımıza bakıyorduk. Mercimek ve nohut biçmeye gidiyorduk. Bunları yaparken sürekli güneşin altındaydık. Fakat bu durumlarda bile orucumuzu bozmuyorduk. Şimdi ise kimse oruç tutmuyor. İnsan nereye giderse oruçlu olup olmadığını bilmiyor.“şeklinde konuştu.

Nesime Nine, eski Ramazan oruçlarına karşı özlem içinde olduklarını vurgulayarak gündelik hayatın Kur’an’ı Kerim etrafında şekillenmesini istediğini de sözlerine ekledi. (Hamza Adiyaman/Yakup Moğulgani – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir