• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kur`an-ı Kerim`i işaret diliyle öğreniyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Şehitkâmil İlçe Müftülüğüne bağlı kurslarda işitme engelli öğrencilere işaret diliyle Kur’an-ı Kerim dersleri verilmeye başlandı.

İlçe Müftülüğünce işitme engelliler için açılan Kur’an kursunda haftanın 5 gününde saat 09.00 ile 12.00 arası ders veriliyor. Nefise Necibe Teymur İlköğretim okulunda açılan kursta işitme engelli bayanlar, işaret diliyle Kur`an-ı Kerim’i öğrenmeye çalışıyorlar. Özel eğitici Nimet Subaşı’nın verdiği eğitimle Kur’an öğrenmeye çalışan işitme engelli bayanlar, Gaziantep il Müftülüğünün yapmış olduğu bu çalışmadan dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.

Gaziantep’te ilk defa işitme engellilere yönelik böyle bir hizmet başlatıldığını belirten kurs hocası Subaşı, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve il müftülüğümüzün katkılarıyla bu yıl işitme engelli olan vatandaşlarımıza Kur’anı Kerim dersi ve temel dini bilgiler dersleri veriyoruz. Bizler eğitici olarak yıl içerisinde gerekli eğitimleri aldık. İnşallah çocuklarımıza faydalı olmaya çalışıyoruz.”dedi

İşitme engelli öğrencilere ilahi mesajı ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Subaşı, “Kur’an sadece işiten ve gören insanlara değil engelli ve engelsiz tüm insanlığa gönderilmiştir. Bizler de işitme engelli öğrencilerimize ve tüm vatandaşlarımıza bu ilahi mesajı ulaştırmayı hedefliyoruz. İlerleyen dönemlerde sayımızın artırmayı hedefliyoruz. Kur’an eğitmeni olmak gerçekten çok güzel bir şey özellikle engelli vatandaşlar ile bu güzel eğitime başlamak insana güzel bir haz veriyor.”diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir