• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
Bu hizmet Bitlislileri çileden çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Yapılan çalışmalar nedeniyle trafiğin felç olduğu Bitlis’te, esnaf toz duman dan dolayı iş yerini açamamaktan, yayalar kaldırımdan yürüyememekten, sürücüler ise trafiğin tıkanmasından şikayetçi.

Belediye yetkililerine sitem eden Bitlisliler,  biran önce çalışmalarının bitirilmesini istiyor. Haftalardır 200 metre mesafenin bitirilmemesi esnafı perişan ettiğini dile getirdiler.

Tepkilerini İLKHA aracılığıyla dile getiren Bitlisliler, Bitlis’e yapılacak hizmetleri desteklediklerini belirterek, fakat her yıl farklı hizmetler adı altında halkın mağdur edildiğini ifade ettiler.

Daha önce merkezi cadde olan ve trafiğin en yoğun olduğu Nur caddesinde yol yapım çalışması yapıldığını dile getiren Bitlisliler, “Burada haftalarca esnaf toz dumandan dolayı iş yerini açamıyordu. Baharın başlangıcıyla birlikte aynı cadde üzerinde alt yapı gerekçesiyle kazı çalışmaları yapılıyor. Fakat yapılan çalışmalarda mesafe alınamıyor.  Dar sokakların olduğu, araçların park edileceği bir parkın olmadığı bu şehrimizde aylardır yapılan bu çalışmalar bizleri bıktırdı. İş yerlerimizi toz dumandan dolayı açamıyoruz. Eşyalarımız mahvoldu. Tıkanan trafik nedeniyle İlde zaman zaman tatsızlıklar meydana geliyor. Evden araçlarımızı getiremiyoruz.” dediler.

İlde hayatın durma noktasına geldiğini ifade eden vatandaşlar, “İlimizde hayat felç olmuş durumda kaldırımlarda vatandaşlar yürüyemiyor. Yapılan çalışmalar çok yavaş tutuluyor. Bu çalışmalar daha da hızlandırılabilir. Trafiğin seyrek olduğu hata hiç olmadığı geceleri yapılabilir. Çalıştırılan 2 adet kepçeyle bu iş yürümüyor. Özellik bu Ramazan ayında bizler zor durumda kalmışız. Tek umudumuz bayram üzeri halkın yapacağı alışveriştir. Fakat bu böyle devam ederse onu da yapmayacağımız gibi görünüyor. Belediye yetkilileri, bu konu hakkında çok duyarsız davranıyor. Bu çalışmalar hızlandırılabilir. Belediyeden tek isteğimiz biran önce bu çalışmaların hızlandırılarak bitirilmesidir. ” şeklinde konuştular.

Çaresiz kalan esnaf, toz duman nedeniyle hortumla iş yerinin önündeki karayoluna su serpmekle çözüm üretmeye çalışıyor.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir