• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
BASKİ kaçak su kullanımını takibe aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü, yaz aylarıyla birlikte artış gösteren kaçak su kullanımının önüne geçmek için 50 kişilik bir kaçak su ekibi oluşturarak denetimlere başladı.

Konuya ilişkin bilgi veren BASKİ Müdürü Nevzat Nemcik, Batman’da sistemden kaynaklı ciddi bir su sorununun yaşanmadığını, ancak kaçak kullanıma bağlı olarak zaman zaman sıkıntılarla yüz yüze gelindiğini söyledi.

Konutlarda kaçak su kullanımı ve içme suyunun bahçe sulamasında kullanılmasının önüne geçmek amacıyla denetimleri artırmak zorunda kaldıklarını ifade eden Nemcik, “Yaz ayları ile birlikte yaşanan elektrik kesintileri ve yine yaygın olarak bu mevsimde ortaya çıkan bahçe sulaması ve kaçak su kullanımı nedeniyle kenttin yüksek mahallelerinde basıncın düşmesine bağlı olarak yeterli suyun verilememesine yol açıyor. Denetimlerimizi artırarak en azından kaçak kullanıma bağlı olarak ortaya çıkan bu sıkıntıyı en aza indirmeyi hedefliyoruz. Oluşturduğumuz 50 kişilik kaçak su ekibi beşer kişilik ve 10 vardiya biçiminde sürekli olarak denetimlerini sürdürecek. Vatandaşlarımızdan en büyük beklentimiz, kaçak su kullanımına tenezzül etmemeleri, suyu israf etmemeleri, bu konuda bize yardımcı olmalarıdır.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir