• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
Zabıtadan Ramazan denetimleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kentte faaliyet gösteren pastane, lokanta, fırın, marketler ve özellikle unlu ve tatlı üretimi yapan imalathanelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. İşletmelerde hijyen ve terazi ayarları ile işletmelerin ruhsat kontrollerini de gözetim altında tutuluyor.

Halk sağlığını gözeten denetimlere büyük önem verdiklerini dile getiren Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, “Amacımız Ramazan ayını fırsat bilerek insanlarımızın sağlığıyla oynanmasını engellemek, buna niyetlenenlere fırsat vermemektir” dedi.

Ramazan ayında halkın özellikle tercih ettiği çiğköfte, tatlı pasta ve üretim yerleri, lahmacun, pide ve ekmek imalatı yapan fırınların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda imalat yapmalarına dikkat ettiklerini ifade eden Ertuğrul, “Bu denetimlerde miadı geçmiş gıdaların tespiti durumunda imha ediyoruz. Ayrıca yapılan denetimlerde genel temizlik, hijyen kuralları, iş kıyafetleri, unların depolama şartları, üretimde kullanılan alet ve ekipmanın temizliği, ekmek gramajı, terazi, hamur bezi kontrolleri konusunda titiz davranıyoruz. Bu konuda genel kurallara uymayan işyeri sahipleri varsa cezai müeyyide uygulanacak pozisyona düşmemeleri ve mağdur olmayacak şekilde hareket etmeleri konusunda uyarılarımızı yapıyoruz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir