• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
VATBO, Ramazan yardımlarının dağıtımını tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Ticaret Borsası tarafından Ramazan ayının ilk gününden itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşlara temel gıda paketleri dağıtıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayında yaptıkları bu etkinliğin geleneksel hale geldiğini ve bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

VATBO tarafından her yıl ihtiyaç sahipleri tek tek tespit edilerek temel gıda malzemelerinin yer aldığı paketler vatandaşların kapısına kadar ulaştırıldı.

Bu yıl yaklaşık 1500 paketten oluşan yardımları Ramazan arifesinden başlayarak hızlı bir şekilde dağıtımı tamamladıklarını ifade eden VATBO Başkanı Toprak, “Ramazan ayı kardeşlik duygularının pekiştiği güzide bir zaman dilimi. Bu ayı sadece oruç tutarak, ibadetlerle ihya ederek, umreye giderek değerlendirmek yetmez, sürekli yapmamız gereken ancak çoğu kez ihmal ettiğimiz bir husus burada önem kazanıyor. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir şuuruyla hareket edip zor durumda olan, ihtiyacı olan kardeşlerimize ulaşmalı, onların sofrasına gücümüz nispetince katkıda bulunmalıyız. Yardımlaşma, paylaşma duygusunu bu ayda perçinlemeli ama bunu sürekli hale getirmeliyiz. VATBO olarak ufak da olsa bir katkıda bulunmak, hemşerilerimizin sofrasına kardeşlik ve iyi niyet duygularıyla küçük bir ekleme yaptık.” Dedi.

Toprak, son olarak, “Ramazan ayının bereketi, yüreğimize işlediği kardeşlik ve uhuvvet duygularının daim olmasını dileyerek, paylaşmanın önemini kavrayıp idrak etmemiz gerektiği inancıyla tüm hemşerilerimin güzel bir Ramazan ayı geçirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.(Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir