• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
`Artık analar ağlamayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valiliğinin düzenlediği ‘şehit yakınları ve gaziler için iftar’ programına katıldı. Burada konuşan Bakan Şimşek, Kürt meselesinin çözümü noktasında Hükümetin çalışmalar yürüttüğe dikkat çekerek, “Geçmiş geride kalmıştır, İnşallah artık cenazeler gelmeyecek, analarımız ağlamayacak. Gençlerimiz genç yaşta hayatlarını kaybetmeyecek. Bunun için hep birlikte çalışacağız.” dedi.

Programda konuşan Bakan Şimşek, hayatını kaybeden askerlerin yakınları ile askerde yaralananlara yönelik Hükümetin yaptığı hizmetleri anlattı. Son 12 yıl içerisinde yapılan düzenlemelerden bahseden Şimşek, “2004’ten bu yana terör mağduru vatandaşlarımıza tazminat hakkı getirdik. Yine terörle mücadele kapsamında şehit olan kardeşlerimizin yakınlarına, gazilerimize kamuda bir istihdam hakkını ikiye çıkarttık. Yani istihdam imkânı ile birlikte 35 bin şehit yakını veya gazimiz kamuda işe alınmış olacak.”ifadelerini kullandı.

“Coğrafyamızda çok büyük acılar yaşanıyor”

Çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda da bulunan Bakan Şimşek, “Bugün Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Yemen’de yani bizim coğrafyamızda çok büyük acılar yaşanıyor. Ülkemizin huzuru, barışı, kardeşliğini takdir etmemiz lazım. Hükümet olarak çözüm süreci ile birlikte inşallah geçmişin acılarına son verip, ülkemizin daha güçlü bir şekilde yarınlara güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için yolunu açıyoruz. Bin yıldır burada yaşayan insanlarımız kardeştir. Bu kardeşliği hiç kimse bozamaz ama bunun için hep birlikte kenetlenmemiz lazım, bütün geçmişte yaşanan acılara rağmen ileriye bakmamız lazım. O nedenle çözüm süreci önemlidir. Hem ülkemizin kalkınması, gelişmesi için hem Ortadoğu bu coğrafya için, ilham kaynağı olması için, bu çözüm süreci önemlidir.” diye konuştu.

“İnşallah artık analarımız ağlamayacak”

Kürt meselesini çözme noktasında çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Şimşek, “İnşallah geçmiş geride kalmıştır, İnşallah artık cenazeler gelmeyecek, analarımız ağlamayacak. Gençlerimiz genç yaşta hayatlarını kaybetmeyecek. Bunun için hep birlikte çalışacağız.” ifadelerini kullandı.  

İftar programının ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve beraberindeki heyet, teravih namazlarını kıldı. Daha sonra Şimşek, kanaat önderleri ve aile ziyaretlerinde bulundu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir