• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
Midyat Azim Der`den 500 kişilk iftar sofrası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat`ta İslami ve insani faaliyetlerle ismini duyuran Azim Eğitim, Kültür, Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Azim-Der), Midyat Seyitler mahallesinde bulunan dernek binası önünde 500 kişiyi iftarda buluşturdu.

Dernek binasının bulunduğu sokağa kurulan  masalarda verilen iftar programıyla ilgili açıklamada bulunan Azim-Der Başkanı Besim Çelik, "Bizler Azim-Der olarak halkımızın zengini ile, fakiri ile aynı sofrada buluşmasını ve toplumsal dayanışma ortamını sağlamaya çalışıyoruz. İftar yemeğimize üye ve gönüllülerimizin yanı sıra, halkımızdan esnaflık yapan, hali vakti yerinde insanlar ve maddi durumu kısıtlı olan insanlar da katıldı. Aynı sofrada buluştuk. Yeryüzü sofrasındaki beraberliğimizi Ramazan sofrasında da pekiştirmeye çalıştık. Farklı toplum kesimlerinden ve farklı gelir düzeyine sahip insanları aynı sofrada buluşturmak bir inceliktir. Bunu her iftar sofrasında bulamıyoruz. Bu da aslında Azim Der’in nasıl bir görev üstlendiğini gösteriyor. Rabbim bize bu fırsatı değerlendirmeyi nasip etti, Allah kabul ve mübarek etsin.’’ şeklinde konuştu.

Çelik, zenginle fakirin aynı sofrada buluştuğu iftarların yaygınlaşması gerektiğini belirterek, dernek olarak  buna öncülük etmeye çalıştıklarını söyledi.


İftar yemeği, yapılan duayla son buldu.  (Adnan Oğuz-İLKHA)

           

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir