• DOLAR 32.524
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2490.689
  • ...
SON DAKİKA
Katil Zanlıları Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılarak önceki gün öldürülen 17 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Hudayr’ın katil zanlısı olarak bazı Yahudilerin gözaltına alındığı bildirildi.

israil İç İstihbarat Birimi Şabak tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İstihbarat ve operasyonel bilgiler izinde yürütülen çalışmalar neticesinde İsrail polisi ve istihbarat birimleri, bu sabah 2 Temmuz’da Şafat’ta Ebu Hudayr`ın kaçırılma ve cinayet olayıyla ilgili olarak şüpheli sıfatıyla bazı Yahudileri gözaltına almıştır" denildi.

Şüphelilerin Şabak tarafından sorgulamalarının sürdüğü belirtilen açıklamada, konuyla ilgili diğer ayrıntılara savcılık soruşturması nedeniyle paylaşılma yasağı konulduğu belirtildi.

NETANYAHU`DAN BAŞSAĞLIĞI

israil Başbakanı Binyamin Netanyahu, kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülen Filistinli genç Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr`ın ailesine başsağlığı diledi.

Netanyahu, sosyal paylaşım sitesi Twitter`daki hesabından yaptığı açıklamada, "Hudayr`ın ailesine başsağlığı diliyorum ve bu suçu işleyenlerin kanunun öngördüğü en ağır ceza ile cezalandırılacağı sözünü veriyorum" ifadesini kullandı.

PERES`TEN AÇIKLAMA

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırıldıktan sonra öldürülen Ebu Hudayr`ın katil zanlısı olarak bazı Yahudilerin polis tarafından gözaltına alınmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, olayın faillerine ayrıcalık tanınmayacağını aktardı.

Şimon Peres, şu ifadelere yer verdi:

"Eğer suçu Yahudiler işlediyse diğer suçlular gibi yargı önüne çıkacaklar, ayrıcalık olmayacak. Hukuk herkes için eşit, herkes kanun önünde eşittir. Onun önünde taviz olmaz. Kanlar arasında ayrım yoktur. Bir çocuğun öldürülmesi ne olursa olsun din ve millete bakılmadan kınanması gereken bir şeydir. Hayatları korumak ve onu diğerinden alanı cezalandırmak bizim sorumluluğumuzdur"

İsrail`in demokrasisi ile övündüğünü vurgulayan Peres, şiddet ve kışkırtmaların sona ermesi konusunda önceki günkü çağrısını tekrarlayarak, "Kışkırtmalara son vermeliyiz, şimdi hukuka saygı duyma zamanı. Bu, bizim ellerimizde. Kelimelerin daha fazla üzüntü ve tehlikelere götürebileceğini biliyoruz. Şimdi hepimiz için sükunet ve hepimiz için insan olarak bu anlayışı gösterme zamanı. Bu, bir arada barış içinde yaşama ahlakı için umudumuz olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Kamu Güvenliği Bakanı Yitzhak Aharonovitch de yaptığı açıklamada, "Kudüs bölgesinde İsrail polisi ve İsrail İistihbarat birimleri birkaç genci, Ebu Hudayr`ın cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Bu olay üzerindeki örtüyü kaldırmak için çalışan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Herkesten tüm bu kargaşa ve şiddeti önlemek için sorumluluk üstlenmelerini istiyorum" diyen Aharonovitch, "Bu şoke edici ve kabul edilemez eylemi aklı başında olan herkes, İsrail devleti gibi güçlü bir demokratik ülkede güçlü bir şekilde kınamalıdır" ifadesini kullandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir