• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Kum ocakları doğaya zarar veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Nehri'nde basın açıklaması yapan Bismil Doğal Hayatı Koruma ve Ağaçlandırma Derneği, kum ocaklarının, gece kendi alanları dışında yasak olan Dicle Nehri'nden kum çaldıklarını ve ağaçlara yönelik katliamlar yaptıklarını belirterek, bunun önüne geçilmesini istedi.

Dernek adına açıklamayı okuyan Başkan Yardımcısı İbrahim Özdemir, "Bizler Bismil Doğal Hayatı Koruma ve Ağaçlandırma Derneği olarak, kum ocaklarının gece Dicle Nehri'nde kum çaldıklarını tespit ettik. Kum ocaklarının, yasalara aykırı hareket ederek gece geç saatlerde Dicle Nehri'nde kum çaldıklarını ve aynı şekilde ağaçlara da zarar verdiklerini gördük. Kim yetkiliyse bu konuya bir an önce el atmasını istiyoruz." dedi.

Kum ocaklarının oluşturdukları çukurlardan dolayı her yıl Dicle Nehri'nde çocukların öldüğünü ifade eden Özdemir, "Doğa katliamı yapan kum ocaklarını yetkililere şikâyet etmemize rağmen herhangi bir netice alamadık. Biz burada basın yoluyla yetkililere seslenmek istiyoruz, bu kimin sorumluluğunda ise derhal Dicle Nehri'ne sahip çıkmalarını ve bu olayı yapan kum ocağı şirketi ve sorumlu kurum hakkında işlem yapılmasını istiyoruz.

Son olarak yetkililer görevlerini yapmasalar bizler dernek olarak gerekirse burada çadır kurar nöbet tutarız. Kendimiz bu katliama engel olacağız." diye konuştu.

Özdemir son olarak, Bismil halkına seslenerek, Dicle Nehri'ne sahip çıkılmasını istedi.  (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir