• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
 KPSS sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı`nın (KPSS) 4 oturumu da sona erdi.

KPSS, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi`nce (ÖSYM) 81 il merkezinde ve Lefkoşa`da gerçekleştirildi. Sınav bugün yapılan sabah ve öğleden sonra oturumlarıyla sona erdi. KPSS`de cumartesi sabah ve öğleden sonra ile pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturum yapıldı. KPSS`nin sabah oturumları 09.30`da, öğleden sonraki oturumları 14.00`de başladı.

Her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanıldı. Pazar sabah oturumunda adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30`ar soru soruldu. Bu oturum saat 12.10`da sona erdi. Adaylar daha sonra 14.00`te öğleden sonra oturumuna girdi. Bu oturumda da adaylara, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30`ar soru yöneltildi.

KPSS`de tüm adaylar, cumartesi sabah oturumuna girdi ve genel yetenek, genel kültür testlerini cevapladı. Cumartesi sabah oturumu 120 dakika, öğleden sonra oturumu 100 dakika, pazar sabah ve öğleden sonra oturumları ise 160 dakika olacak. Cumartesi sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültürden 60`ar soru cumartesi öğleden sonra oturumunda eğitim bilimlerinden 80 soru yöneltilecek.

Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin, cumartesi öğleden sonra oturumuna ve alanlarına bağlı olarak 20 Temmuz`da yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT), Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin ise cumartesi sabah oturumuyla birlikte 18 Ekim`de yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılması gerekiyor.

KPSS ön lisans düzeyinde 27 Eylül`de, ortaöğretim düzeyinde ise 28 Eylül`de gerçekleştirilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir